REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje vandalai per padangas perėjo peiliais

Nukentėjo 20 automobilių

Ramios individualių namų Suvalkų gatvės Panevėžyje gyventojai vakar masiškai užplūdo policijos komisariatą. Į darbą ryte susiruošę žmonės prie namų kelkraštyje stovėjusius automobilius rado nuleistomis padangomis. Subadytos padangos Suvalkų g. 3

Į darbą ryte susiruošę Suvalkų g. gyventojai prie namų kelkraštyje stovėjusius automobilius rado nuleistomis padangomis. Vandalai peiliu perrėžė maždaug dvidešimties automobilių padangas. U. Mikaliūno nuotr.

 

Dieną pradėjo nuo staigmenos

Chuliganai ramioje gatvelėje pasidarbavo iš peties. Peiliu perrėžtos maždaug dvidešimties automobilių padangos. Akivaizdu, kad vandalai smaginosi nesirinkdami mašinų – padangos buvo pjaustomos visiems iš eilės.

Kai kuriems jų šeimininkams dar „pasisekė“, kad aptiko perpjautą po vieną padangą. Kitiems teko į darbą važiuoti viešuoju transportu arba kviestis taksi – vandalai nepataisomai sugadino po kelias.

REKLAMA
REKLAMA

Nors į Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato budėtojus kreipęsi Suvalkų g. gyventojai pranešė apie masinį vandalizmo aktą – bene poros dešimčių automobilių sugadintas padangas, tačiau atvykus pareigūnams pareiškimus rašyti sutiko tik devyni transporto priemonių savininkai. Kiti, veikiausiai įvertinę, kad nuostolių dėl supjaustytų padangų draudimo kompanijos neatlygina, o surasti vandalus tikimybė gana menka, nusprendė negaišti laiko ir, pasikeitę padangas, išvažiavo į darbus.

REKLAMA

 

Iš dviejų mašinų – nė vienos

Suvalkų g. dar iki vakaro tebestovėjo automobiliai su nuleistomis padangomis, kai kurie paremti ant plytų.

Prie namo išrikiuotus dukters ir žento „Golf“ bei „BMW“ markių automobilius apžiūrinėjęs Zenonas Valkūnas skaičiavo, kad padaryti nuostoliai gali siekti per 1000 Lt – vandalai abiems automobiliams perrėžė po dvi padangas.

„Liko vaikai be ratų. Taip supjaustytas vargu ar beužklijuosi. Greičiausiai teks naujas pirkti. Naujos be 200 Lt nenupirksi“, – skėsčiojo rankomis Z. Valkūnas.

Prie namo išrikiuotus dukters ir žento „Golf“ bei „BMW“ markių automobilius apžiūrinėjęs Zenonas Valkūnas skaičiavo, kad padaryti nuostoliai gali siekti per 1000 Lt – vandalai abiems automobiliams perrėžė po dvi padangas.

REKLAMA
REKLAMA

Supjaustytas padangas pastebėjo žentas, prieš 8 val. susiruošęs į darbą. Anot Z. Valkūno, nors jaunai šeimai, auginančiai trijų mėnesių ir pusantrų metukų vaikus, naktis nebuvo rami – mažasis miegojo neramiai, nei dukra, nei žentas nieko įtartino gatvėje negirdėjo.

„Paprastai gatvėje jie laiko vieną mašiną, bet kieme šlapia, nusprendė nakčiai ir kitą pastatyti gatvėje. Lyg tyčia taip pataikė“, – stebėjosi Z. Valkūnas.

Panevėžietis sako nepuoselėjantis didelių vilčių, kad vandalai bus sučiupti ir priversti atlyginti nuostolius. Vyras sako pats jau turėjęs karčios patirties su įžūliais nusikaltėliais ir stebėtinai lėtai savo darbą dirbusiais policijos pareigūnais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prieš Naujuosius man žoliapjovę bandė pavogti. Sūnėnas triukšmą išgirdęs vagį pagavo, policijai perdavėm. Ir kas iš to? Gulėjo ta žoliapjovė policijoje iki šiol. Parašiau pareiškimą, kad pretenzijų nebeturiu, tada atidavė. Policijos darbo tempai ir rezultatai tokie, sakyčiau, keistoki“, – pasakojo Z. Valkūnas.

 

Tikrins ir kameras

Ikiteisminį tyrimą dėl turto sugadinimo pradėję Panevėžio policijos komisariato pareigūnai vakar kone visą dieną dirbo Suvalkų g. ieškodami vandalų pėdsakų. Manoma, kad gyventojų kelkraštyje išrikiuoti automobiliai atsitiktinai tapo neblaivių jaunuolių kompanijos pasilinksminimo taikiniu.

Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Rasos Černiauskaitės teigimu, chuliganų ieškoma ne tik apklausiant gatvės gyventojus. Tikimasi, kad išaiškinti nusikaltimą padės ant kai kurių pastatų sumontuotos vaizdo kameros. Pasak R. Černiauskaitės, atsekti vandalus įmanoma netgi pagal kamerų užfiksuotus žmonių siluetus.

Sučiuptiems chuliganams už tokias naktines linksmybes grėstų nuo viešųjų darbų iki laisvės atėmimo dvejiems metams.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų