REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Borisas Nemcovas nujautė, kad Vladimiras Putinas „užsakys jo mirtį“

Vasario 10-ąją pasirodžiusioje publikacijoje politikas „išpranašavo“ savo lemtį

Žinomas Rusijos politikas Borisas Nemcovas, praėjusį vakarą nužudytas Maskvoje, baiminosi, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „užsakys“ jį dėl pastarojo opozicinių pareiškimų, rašoma vasario 10-osios „Sobesednik“.

Žinomas Rusijos politikas Borisas Nemcovas, praėjusį vakarą nužudytas Maskvoje, baiminosi, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „užsakys“ jį dėl pastarojo opozicinių pareiškimų, rašoma vasario 10-osios „Sobesednik“.

REKLAMA

Savo nuojautomis žymus politikas iki tol dalijosi tik su pačiu artimiausiu žmogumi – mama, tačiau galų gale nusprendė pasidalinti jomis viešai – per „Sobesednik“ leidinį:

„Aš niekada neslėpiau savo politinių įžvalgų,“ – priminė Borisas Nemcovas kalbėdamas „Sobesednik“. – „Manau, kad būtent jis (V. Putinas) sukėlė karą Ukrainoje. Į jį žiūriu taip neigiamai, kad daugiau jau nėra kur. Ypač po „Nord-ost“ ir Beslano įvykių.“

Savo mintimis politikas ir visuomenės veikėjas dažniausiai dalinosi su, kaip jis pats pripažino, su mama.

„Mano brangiąją mamytę vadina Dina Jakovlena Eidman, kovą jai, duok Dieve, sukaks 87 metai, – pasakojo Borisas Nemcovas. – „Ji – nusipelnęs pediatras, jau seniai pensininkė, iki šiol domisi viskuo, kas susiję su medicina. Ji išgyveno labai sudėtingą gyvenimą: karo metu, būdama moksleivė, apkasus kasė, vėliau auklėjo du vaikus. Dabar aš gyvenu Maskvoje, o mamytė Nižnij Novgorode, viena, tačiau gyvena ji puikiai. Ji žilų plaukų turi mažiau negu aš, neserga skleroze, ji absoliučiai sveiko proto ir turi aiškią atmintį. Aptariame su ja mano vaikų ir jos anūkų pasiekimus. Apie politiką su mamyte pakalbėti taip pat labai mėgstame. Ji kategoriškai prieš tai, kas vyksta Ukrainoje, mano, kad tai katastrofa ir visiškas košmaras. Tačiau labiau nei Ukraina ją neramina Putinas. Kiekvieną kartą, kai jai skambinu, ji priekaištauja: „Kada tu nustosi barti Putiną? Jis užmuš tave!“ Ir tai sako visiškai rimtai.“

REKLAMA
REKLAMA

„Į VVP (Vladirimiras Vladimirovičius Putinas, – red. past.) ji žiūri, be abejo, itin neigiamai – aš juk jos sūnus, galų gale. Mama mane visada mokė to, kad reikia kovoti už savo požiūrį, būti nepriklausomu ir savarankišku. Pati „ant savo galvos“ mane tokiu išauklėjo, o dabar priekaištauja, kad aš baru Putiną, kuris bando iš mūsų visų atimti laisvę. Ji realiai bijo, kad mane gali netrukus užmušti dėl savo pasisakymų – kaip realiam gyvenime, taip ir socialiniuose tinkluose. Ir tai, pasikartosiu, ne juokai: ji protingas žmogus. Ji labai to bijo. Ji ir dėl Chodorkovskio ir Navalno itin pergyvena, tačiau dėl jų ne taip stipriai, nes vis dėlto ji juk mano mama, o ne jų,“ – kalbėjo politikas.

REKLAMA

– Įdomu. O jūs po tokių pokalbių su mama pradėjote pergyventi, kad V. Putinas gali jus artimiausiu metu nužudyti asmeniškai ar per parankinius?

– Žinote, taip… Nedaug. Ne taip stipriai, kaip mama, tačiau vis tiek… Nors aš ne taip stipriai bijau. Jeigu aš bijočiau labai stipriai, tai vargu ar vadovaučiau opozicinei partijai, vargu ar užsiimčiau tuo, kuo užsiimu.

– Tikiuosi, sveikas protas nugalės ir Putinas jūsų neužmuš.

– Duok dieve. Ir aš tikiuosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų