REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį į Klaipėdos uostą įplaukė antrasis komercinis suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinys, skirtas pirmajam Baltijos šalyse SGD terminalui.

REKLAMA
REKLAMA

„Laivas įplaukė į uostą. Dujovežis per dvi valandas nuplauks iki terminalo ir prisišvartuos prie krantinės“, – BNS sakė „Klaipėdos naftos“ atstovė Indrė Milinienė.

REKLAMA

Pasak jos, planuota, kad laivas į uostą įplauks 8 valandą ryte, bet dėl rūko įplaukė dviem valandomis vėliau. I.Milinienė sakė, kad dujų perpylimas į terminalą prasidės po 48 valandų.

„Perpylimas bus pradėtas, kai bus prišvartuotas ir prijungtas prie terminalo. Maksimaliai po 48 valandų“, – teigė I. Milinienė.

Su Maršalo salų vėliava plaukiantis dujovežis „Golar Seal“ į Klaipėdos uostą atgabeno 140 tūkst. kubų suskystintų gamtinių dujų (apie 84 mln. kubų gamtinių dujų). Dujovežis „Golar Seal“ pernai spalio pabaigoje į SGD terminalą atplukdė bandomąjį dujų krovinį – apie 107 tūkst. kubų suskystintų „Statoil“ dujų.

REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio pabaigoje į Klaipėdos uostą atplaukė pirmasis komercinis SGD krovinys. Tuomet dujovežis „Arctic Aurora“ su Maltos vėliava atgabeno apie 141 tūkst. kubų „Statoil“ dujų.

Iš viso per metus į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti 6-7 dujovežiai, kurie atgabens 540 mln. kubų dujų. Jei dujų poreikis bus didesnis, Lietuva pirks jų iš kitų tiekėjų, su kuriais yra pasirašyta 12 neįpareigojančių sutarčių.

SGD terminalas oficialiai pradėjo veikti gruodžio 3-ąją, o realiai dujas tiekti pradėjo nuo sausio. Pirmaisiais metais terminalo pajėgumas sieks iki 1 mlrd. kubų, vėliau – apie 4 mlrd. kubų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų