REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tolimesni veiksmai parodys, ar Rusijos visuomenė ir opozicija bus išgąsdinta Boriso Nemcovo nužudymo, ar kils į dar ryžtingesnį protestą. Taip interviu LRT Radijui teigia Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis. Pasak jo, B. Nemcovas dirbo dėl geresnės Rusijos ateities.

REKLAMA
REKLAMA

„B. Nemcovas tikėjo, kad V. Putino režimas neamžinas. Tuo tikslu jis gyveno ir dirbo – dėl geresnės Rusijos. Tad jį nušovė bailaus ir kerštingo režimo tarnai. Dar vienas požymis, kad B. Nemcovo nužudymas yra pasaulinio teroristinio karo dalis“, – tvirtina V. Landsbergis.

REKLAMA

Garsus Kremliaus kritikas, opozicionierius B. Nemcovas buvo nušautas penktadienį prieš vidurnaktį Maskvos laiku, ant Didžiojo Moskvorecko tilto netoli Kremliaus.

L. Linkevičius: tai – atviras, didelis smūgis Rusijos opozicijai

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius mano, kad B. Nemcovo nužudymas yra atviras, didelis smūgis Rusijos opozicijai.

„Žinoma, šis įvykis reikalauja kruopštaus tyrimo, bet akivaizdu iš to, ką matome ir girdėjome, kad tai yra įžūlus išpuolis pačiame Maskvos centre, [įvykdytas] visiškai nesibaiminant.

REKLAMA
REKLAMA

Tai – išbandymas ir didelis smūgis opozicijai, nes kas dabar laimės: ar vis dėlto opozicija sugebės toliau apginti savo reikalą ir dalyvauti tose protesto akcijose, kurios buvo organizuojamos daugiausia taip pat ir B. Nemcovo, ar nugalės tas teroras. Labai linkėtume, kad ši šalis nenugrimztų į visiškus teroro gniaužtus.

Iš tikrųjų labai svarbu, kad būtų ne tik kalbama žodžiais, kaip paprastai būna, bet ir iš tikrųjų atsirastų realios sąlygos veikti opozicijai, o ne būtų vien tik bauginama ir štai tokiais teroro aktais tildoma“, – teigia užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Rusijos opozicionieriaus B. Nemcovo nužudymas rodo, jog Maskva traukiasi į teroro tamsą prieš savo pačios žmones.

Nusikaltimą taip pat pasmerkė Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentas Barackas Obama. Pasak jo, Rusijos pareigūnai privalo užtikrinti skaidrų ir nešališką nusikaltimo tyrimą.

Garsus Kremliaus kritikas, opozicionierius B. Nemcovas buvo nušautas penktadienį prieš vidurnaktį Maskvos laiku, ant Didžiojo Moskvorecko tilto netoli Kremliaus.

Pranešama, kad B. Nemcovui į nugarą pistoletu mažiausiai septynis kartus šovė nenustatytas užpuolikas, kuris iš karto pasišalino automobiliu.

REKLAMA

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasmerkė nužudymą ir nurodė ištirti nusikaltimą. Šalies pareigūnai pradėjo įtariamojo paieškas.

Opozicija atšaukia mitingą, rengs gedulo akciją

Žmogžudystė surengta šalies opozicijai šį sekmadienį planavus mitingą prieš Rusijos agresiją Ukrainoje. B. Nemcovas buvo kalbėjęs, kad su juo gali būti susidorota.

Dėl B. Nemcovo nužudymo Rusijos opozicija atšaukia sekmadienį Maskvos pakraštyje numatytą mitingą ir ketina surengti gedulo akciją. Akcijos laikas ir vieta derinami su Maskvos merija.

REKLAMA

Tuo metu vienas sostinės merijos pareigūnų sako, kad pagal įstatymus neįmanoma pakeisti opozicijai jau leisto mitingo.

V. Ušackas: jis buvo visiškai atsidavęs demokratijai

Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas LRT Radijui teigia, kad B. Nemcovas buvo vienas iškiliausių Rusijos politikų, kuris buvo atsidavęs demokratijai.

„Maskvos visuomenė gyvena šoke ir negali patikėti tuo, kas įvyko 50 metrų nuo Kremliaus sienos. Tai yra brutali žmogžudystė, nusinešusi vieno iš iškiliausių Rusijos politikų, garsų ekonomistą, kuris dirbo Boriso Jelcino komandoje, kuris buvo vienas iš kandidatų net būti jo pasekėju aukščiausiame Rusijos poste.

Tai – žmogus, kuris buvo visiškai atsidavęs demokratijai, laisvei ir tiesai. Ir, be abejonės, tai yra didžiulis smūgis visai Rusijai, bet ne tik Rusijai, bet ir visiems demokratiją ir laisvę mylintiems žmonėms“, – mano ES ambasadorius Rusijoje V. Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų