REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nužudytas vienas Rusijos opozicijos lyderių Borisas Nemcovas dar 2012 metais teiravosi, ar Lietuva priimtų jį su šeima, jei tektų bėgti nuo Vladimiro Putino režimo, teigia buvęs premjeras ir konservatorių lyderis Andrius Kubilius.

„Jis lankėsi Lietuvoje, buvo atvažiavęs pas mus į partijos vasarinę stovyklą Rukloje ir ten diskutavome apie Rusijos ateitį. Ir po to paėjom į šoną, jis pats pasiprašė atskirai pasikalbėti, kadangi tada po didžiųjų demonstracijų Maskvoje buvo pradėta Bolotnajos byla, tai jis matė grėsmę, kad jam Putinas gali pritaikyti tariamas bausmes. Ir klausė, ar tokiu atvejų jis galėtų tiesiog prašytis prieglobsčio su šeima Lietuvoje“, - BNS sakė A.Kubilius.

Pasak politiko, B.Nemcovas tuomet svarstė apie prieglobstį Lietuvoje tik teoriškai ir 2012 metais nusprendė šalyje nepasilikti: „Tuomet aš jam sakiau, kad pasilik iš karto. Jis aišku tokią perspektyvą tuo metu svarstė labiau kaip teorinę - kas būtų, jeigu būtų“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė, kad tuo met B.Nemcovas nesibaimino dėl savo gyvybės, tačiau nenorėjo netekti laisvės, o vėliau susitikimuose su A.Kubiliumi apie prieglobstį nebekalbėjo.

REKLAMA

„Vėliau neprašė, nes, kiek suprantu, tiesiogiai jam vėliau nebebandė Bolotnajos bylos pritaikyti Rusijos valdžia. (...) Tuo metu jis dėl įkalinimo baiminosi ir sakė, kad nenori leisti savo dienų kalėjime ir ieškotų būdų, kaip su šeima pasitraukti“, - teigė A.Kubilius.

B.Nemcovas penktadienį vakare nušautas Maskvos centre. Prie B.Nemcovo privažiavo baltas automobilis, iš kurio buvo paleisti šūviai, po to mašina dingo.

B.Nemcovas nužudytas prieš pat didelį opozicijos mitingą, kuris planuojamas kovo 1 dieną, sekmadienį.

Pastarąjį kartą B.Nemcovas Lietuvoje lankėsi šių metų sausio viduryje ir dalyvavo Trakuose bei Vilniuje vykusiuose „Sniego“ ir Vilniaus intelektualų forumo susitikimuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų