REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietija yra pasiruošusi parduoti Lietuvai savaeigių haubicų, šeštadienį pranešė vokiečių savaitraštis „Der Spiegel“.

REKLAMA
REKLAMA

Gynybos ministro pavaduotoja Katrin Suder (Katrina Zuder) sakė per Gynybos komiteto posėdį, kad tokios ginkluotės bus galima parduoti Lietuvai, nes Vokietijos ginkluotosios pajėgos jos turi pakankamai, nurodė leidinys.

REKLAMA

„Der Spiegel“ pranešime sakoma, kad K.Suder pažymėjo, jog Vokietija nori padėti savo partnerei Lietuvai modernizuoti savo pajėgas ir „palankiai nagrinės“ potencialų prašymą aprūpinti savaeigėmis haubicomis.

Vienas Vokietijos gynybos ministerijos atstovas sakė, kad Lietuva dar nėra pateikusi oficialaus prašymo, bet Vilnius teiravosi dėl tokios galimybės, o Berlynas yra pasiruošęs padėti.

Lietuva, kaip ir Latvija ir Estija yra susirūpinusi dėl Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir Maskvos palaikymo prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje, baimindamasi, kad tie veiksmai galbūt žymi platesnes Rusijos pastangas susigrąžinti įtaką kitose buvusiose Sovietų Sąjungos teritorijose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų