REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje šeštadienį pagerbtas nužudyto vieno iš Rusijos opozicijos lyderių Boriso Nemcovo atminimas. Katedros aikštėje susirinkusios kelios dešimtys žmonių prie bokšto varpinės uždegė atminimo žvakes ir padėjo gėlių.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkusieji politikos aktyvistai teigė, kad B.Nemcovo žūtis yra didelė tragedija Rusijos pilietinei visuomenei, o nužudymo priežastis - Kremliaus kritiko politinė veikla.

REKLAMA

„Galima buvo tikėtis baudžiamųjų bylų, dešimties baudžiamųjų bylų, bet taip šlykščiai prie pat Kremliaus sienų, keturiais šūviais į nugarą, niekas negalėjo tikėtis. Tai yra didžiulė tragedija Rusijai. Vienintelis motyvas, kuris galėjo būti Boriso nužudymo priežastimi, yra jo politinė veikla. Jau daug metų jis sistemiškai kovoja su esančia Rusijos valdžia, su veikiančiu režimu“, - žurnalistams teigė Lietuvoje gyvenantis Rusijos politinis aktyvistas Michailas Maglovas.

REKLAMA
REKLAMA

Sankt Peterburge gyvenanti Rusijos politinė aktyvistė Marina Potechina teigė, kad bus tęsiamas B.Nemcovo darbas ir paviešinta informacija, jog Ukrainoje tikrai yra Rusijos kariai.

„Svarbiausia yra tęsti tai, ką darė B.Nemcovas, toliau ieškoti korupcijos skandalų. Taip pat jis ruošė medžiagą apie karinę situaciją Donbase, Ukrainoje, faktais, dokumentais, kad ten yra Rusijos kariuomenė. Ši medžiaga tikrai bus publikuota ir platinama visuose šalies regionuose“, - žurnalistams sakė M.Potechina.

Aktyvistė teigė, jog B.Nemcovas sugebėjo įtikinti uždarus Rusijos žmones.

„Jis mokėjo įkvėpti žmonėms gyvybės. Pas mus Rusijoje žmonės uždari. Juos reikia paskatinti, prisibelsti prie jų. O jis visuose miestuose, į kuriuos Rusijoje važiuodavo, leisdavosi į metro, važiuodavo viešuoju transportu, vaikščiojo į kiemus, visur ir su visais kalbėjosi. Žmonėms jis mokėjo perteikti labai daug. Todėl nepaisant to, kad mes likome be rinkimų ar laisvos žiniasklaidos, jam kartais pavykdavo“, - apie politiką pasakojo M.Potechina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje gyvenantis politinis aktyvistas Ivanas Tiutrinas teigė, kad nebūtinai Rusijos valdžia davė įsakymą nužudyti B.Nemcovą, tačiau tokia situacija susiklostė dėl šalyje tvyrančios atmosferos.

„Jis žuvo, nes Rusijoje yra įvesta fašistinė diktatūra. Yra šiurkšti įvykių raidos logika, kuri privedė prie to, prie ko ji privedė. Tai ir Rusijos agresija Ukrainoje, ir atviras politinis teroras. Stebėtis, gaila, nėra kuo. (…) Tai visiškai nereiškia, kad Putinas asmeniškai davė įsakymą nužudyti B.Nemcovą, bet iš esmės atmosfera, kuri susiformavo šiandieninėje Rusijos visuomenėje, visi tie antimaidanai, istorijos apie nacionalinius išdavikus, prokariška isterija, štai ir gauname pirmus to rezultatus“, - tikino I.Tiutrinas.

REKLAMA

B.Nemcovas penktadienį vakare nušautas Maskvos centre. Prie B.Nemcovo privažiavo baltas automobilis, iš kurio buvo paleisti šūviai, po to mašina dingo.

B.Nemcovas nužudytas prieš pat didelį opozicijos mitingą, kuris planuojamas kovo 1 dieną, sekmadienį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų