REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su darbo vizitu Čilėje viešinti Lietuvos vadovė Dalia Grybauskaitė pasmerkė vieno iš Rusijos opozicijos lyderio Boriso Nemcovo žmogžudystę ir pareiškė, užuojautą Rusijos žmonėms. Užuojautą išreiškė ir premjeras Algirdas Butkevičius, teigdamas, kad nužudymas turi būti išaiškintas.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinia apie Rusijos patrioto, aktyvaus kovotojo už demokratiją ir žmogaus teises nužudymą pribloškė visus. Turėčiau vertinti, kad Rusijos istorijoje ir dabartiniame laikotarpyje tai yra lūžio taškas, nuo kurio Rusija tampa grėsminga ir pavojinga savo pačios žmonėms“, - Prezidentūros išplatintame garso įraše teigė D.Grybauskaitė.

REKLAMA

Ji sakė, jog „Rusija ir toliau slysta į labai tamsų istorijos laikotarpį“.

D.Grybauskaitė teigė griežtai smerkianti B.Nemcovo žmogžudystę.

„Griežtai smerkiame Rusijos opozicijos lyderio Boriso Nemcovo žmogžudystę ir, be abejo, visiems jo artimiesiems ir Rusijos žmonėms siunčiame užuojautą“, - sakė prezidentė.

Anot jos, ši žmogžudystė yra dar vienas ženklas pasauliui, kad iš Rusijos kylančios grėsmės neturi jokių ribų.

REKLAMA
REKLAMA

A.Butkevičius, reikšdamas užuojautą dėl B.Nemcovo nužudymo, teigė, kad tai neturi sugniuždyti valios siekti tiesos.

„Rusijos pilietinė visuomenė prarado vieną labiausiai jai nusipelniusių lyderių. Brutalus ir smerktinas B. Nemcovo nužudymas neturi sugniuždyti Rusijos demokratų valios siekti tiesos ir teisingumo. Nusikaltimo, kad ir kokie būtų jo motyvai, organizatoriai ir vykdytojai turi būti patraukti teisminėn atsakomybėn“, – pranešime sakė A.Butkevičius.

Eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis pareiškė, kad šūviai į B.Nemcovą yra išpuolis prieš demokratiją, tačiau, anot jo, demokratijos sustabdyti nepavyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šūviai į Borisą Nemcovą - tai šūviai į Rusijos demokratiją. Strovoitova, Politkovskaja, dabar Nemcovas - šios mirtys turi bendrą gilią prasmę - Rusijos demokratijos niekam nepvyks sušaudyti. 1988-1992 metų demokratinė Rusija, nuvertusi totalitarinį TSKP režimą, prisidėjusi prie demokratijų Baltijos valstybėse ir kitose respublikose atkūrimo, atsigaus ir įveiks dabartines autoritarines tendencijas šalyje. Nacionalizmas, šovinizmas, totalitarizmas Rusijoje yra pasmerkti žūti. Jokie šūviai į demokratiją to nesustabdys“, - teigė eurokomisaras.

REKLAMA

B.Nemcovas penktadienį vakare nušautas Maskvos centre. Prie B.Nemcovo privažiavo baltas automobilis, iš kurio buvo paleisti šūviai, po to mašina dingo.

B.Nemcovas nužudytas prieš pat didelį opozicijos mitingą, kuris planuojamas kovo 1 dieną, sekmadienį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų