REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jurgis KOCHANSKAS

Alytaus rajono apylinkės teismas, teisėja Danguolė Urbanavičienė, paskelbė nuosprendį alytiškiams Antano Jonyno gatvės gyventojui 20 metų Žilvinui Vasiliauskui ir 22 metų Audriui Šiškevičiui iš Girakalnio gatvės. Jie kaltinami išžaginimu ir seksualiniu prievartavimu. Ž.Vasiliauskas – ir atvira vagyste. Kaltinamieji savo kaltę pripažino visiškai.

REKLAMA
REKLAMA

 Praėjusių metų birželio 21-osios naktį apie 2 valandą Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai gavo pranešimą, kad Zaidų gatvėje prie namo į kiemą atėjo nepažįstama mergina ir prašo policijos pagalbos. Paaiškėjo, kad tai 20 metų Druskininkų gyventoja, kurią išžagino ir seksualiai prievartavo du alytiškiai ir paliko naktį vieną bejėgiškos būklės Vidzgirio parke, Statybininkų gatvės gale.

REKLAMA

 Psichikos sutrikimų turinčią druskininkietę, kuri nemoka nei skaityti, nei rašyti, yra patikli, vienas žagintojų – Ž.Vasiliauskas – jau pažinojo, tik jai buvo prisistatęs svetimu vardu. Merginą kaltinamieji pasitiko Alytaus autobusų stotyje, grįžtančią iš Kauno į Druskininkus. Apie jos negalią prievartautojai žinojo iš rankinėje aptiktų dokumentų, pasinaudojo ir iš jos atimtais pinigais.

 Ž.Vasiliauskas ir A.Šiškevičius bare „Savas kalnas“ nusipirko užkandžių ir alaus, pasivaišino ir leidosi į parką. Paskui juos sekė mergina, kuri tikėjosi atgauti mobilųjį telefoną ir dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA

 Parko laukymėje kaltinamieji pradėjo reikalauti lytinių santykių, mergina nesutiko. Nukentėjėlės pasipriešinimas buvo palaužtas smurtu. Prievartautojai elgėsi gyvuliškai. Sutardami ir bendrininkaudami, jie įvairiais būdais brutaliai tenkino lytinę aistrą.

 Ž.Vasiliauskas, kuris pripažintas nusikaltimo iniciatoriumi, anksčiau teistas tris kartus. Teismas jam skyrė laisvės atėmimo bausmę, subendrino su neatliktąja ir nuteisė kalėti pataisos namuose trejus metus aštuonis mėnesius.

 Antrą kartą teisiamam A.Šiškevičiui teks kalėti pataisos namuose vienus metus keturis mėnesius.

 Nuteistieji privalės sumokėti 4 tūkst. 800 eurų neturtinę žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų