REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) blokuos neseniai Senatui svarstyti pateiktą teisės aktą, kuris atvertų kelią Kongresui trikdyti Jungtinių Valstijų ir kitų galingųjų šalių pastangas susitarti su Iranu dėl jo branduolinės programos, šeštadienį paskelbė Baltieji rūmai.

REKLAMA
REKLAMA

„Prezidentas aiškiai pareiškė, kad dabar ne laikas Kongresui priimti papildomą teisės aktą dėl Irano. Jeigu tas teisės aktas bus pasiųstas prezidentui, jis jį vetuos“, – sakė Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovė Bernadette Meehan (Bernadet Mihan).

REKLAMA

JAV ir penkios kitos galingosios šalys siekia susitarti su Iranu, kad šiitiška respublika apribotų savo branduolinę programą mainais į ekonominių sankcijų sušvelninimą.

Senato svarstomas Irano branduolinio susitarimo peržiūrėjimo įstatymas įpareigotų pateikti JAV Kongresui bet kokį sutarties su Iranu projektą, likus bent penkioms dienoms iki jos planuojamo pasirašymo. Tas teisės aktas taip pat draustų B.Obamai įšaldyti arba atšaukti sankcijas Iranui, kurias Kongresas paskelbtų per 60 dienų po sutarties pasirašymo.

REKLAMA
REKLAMA

B.Meehan sakė, kad Jungtinės Valstijos „turėtų suteikti mūsų derybininkams didžiausias sėkmės galimybes, o ne apsunkinti jų pastangas“.

Irano derybos su JAV, Rusija, Kinija, Didžiąja Britanija, Prancūzija ir Vokietija pasiekė kritinę stadiją – numatyta, kad galutinio susitarimo pagrindų dokumentas bus pasirašytas iki kovo pabaigos.

Respublikonas senatorius Bobas Corkeris (Bobas Korkeris), kuris yra vienas įstatymų leidėjų, pasiūliusių minėto teisės akto projektą, sakė esantis „nusivylęs, kad prezidentui atrodo, jogo jis vienintelis kalba mūsų šalies piliečių vardu“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų