REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiajai koalicijos priklausančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas džiaugtųsi, jeigu partija per savivaldos rinkimus iškovotų 14 merų postų. Tačiau partijos vadovas nėra optimistiškas dėl Vilniaus mero rinkimų - pasak jo „tvarkiečių“ kandidatui būtų gerai patekti į antrąjį turą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu pagal Europos Parlamento rinkimus, kurie buvo visai neseniai - gegužę, tai 14 apygardų mūsų partija pirmavo. Jeigu keturiolika merų būtų, aš būčiau patenkintas“, - žurnalistams po balsavimo Vilniuje sekmadienį sakė R.Paksas.

REKLAMA

Tačiau jis teigė, kad Vilniuje jo partijos nariui būtų gerai patekti į antrąjį turą.

„Būtų gerai patekti į antrą turą“, - teigė R.Paksas. Tuo metu Vilniaus miesto taryboje jis tikisi 8-10 kėdžių.

R.Pakso nuomone, po rinkimų savivaldybių tarybų koalicijos turėtų formuotis aplink išrinktus merus. Tačiau jeigu situacija būtų kitokia, tuomet savivaldybėse atsirastų dvivaldystė.

„Šį kartą truputį kitaip bus. Šį kartą koaliciją pradės formuoti meras, ir apie jį suksis gyvenimas. Man atrodo, kad daugeliu atvejų ir susiformuos merų koalicija, jeigu bus priešingai, be abejo, tai bus dvivaldystė ir rezultatas bus priešingas“, - aiškino „tvarkiečių“ lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, reikėtų panaikinti balsavimo rezultatus tose balsavimo vietose, kur užfiksuota daug pažeidimų.

Sekmadienį vykstančiuos savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvauja per 15 tūkst. kandidatų, dėl merų postų varžosi daugiau kaip 400 kandidatų. Rinkėjų sąrašuose įrašyta per 2,54 mln. rinkėjų.

Į savivaldą bus išrinkti 1524 tarybos nariai, įskaitant 60 būsimų merų. Tose savivaldybėse, kur meras nebus išrinktas per pirmąjį turą, t. y. nesurinks daugiau kaip pusės rinkėjų balsų, po dviejų savaičių kovo 15-ąją vyks antrasis merų rinkimų turas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meras jau pirmajame ture bus išrinktas, jei esant ne mažesniam kaip 40 proc. rinkėjų aktyvumui jis gaus daugiau kaip pusę balsų. Meras galėtų būti išrinktas jau pirmajame ture ir esant mažesniam aktyvumui, tačiau už jį savo balsą turėtų atiduoti ne mažiau kaip penktadalis visų tos savivaldybės rinkėjų. Kitu atveju du daugiausiai balsų surinkę kandidatai susitiks antrajame ture po dviejų savaičių.

Dėl Seimo nario mandato Žirmūnuose sekmadienį varžosi 12 kandidatų. Prireikus, antrasis turas čia irgi bus rengiamas kovo 15 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų