REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Gerai, kad žmonės neužmiršo kelio į rinkimų apylinkes“, – sakė Tautininkų sąjungos kandidatas į Vilniaus merus Julius Panka.

„Gerai, kad žmonės neužmiršo kelio į rinkimų apylinkes“, – sakė Tautininkų sąjungos kandidatas į Vilniaus merus Julius Panka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sprendžiant iš to, kiek žmonių balsavo iš anksto ir iš to, ką dabar matau šioje rinkimų apylinkėje, prognozuoju, kad rinkėjų aktyvumas turėtų perkopti per 50 procentų. Tai gerai, nes buvo neramu, kad po referendumo blokavimo žmonės apskritai atpras balsuoti ir užmirš kelią į rinkimų apylinkes. Jeigu neužmiršo – tai gerai“, – kalbėjo J. Panka.

REKLAMA

Jis pridūrė gana skeptiškai vertinantis tiesioginius merų rinkimus. „Būsiu nepopuliarus, bet manau, kad tai yra valdžios numestas saldainis tautai. Mero įgaliojimai lieka tie patys, jis yra tarybos pirmininkas. Ir būtų labai liūdna, jeigu kai kuriuose miestuose atsitiktų taip, kad meras būtų išrinktas vienos politinės pakraipos, o koaliciją taryboje sudarytų kitos pakraipos politikai. Tokiu atveju kiltų pavojus, kad savivaldybės darbas praktiškai būtų paralyžiuotas. Jeigu jau meras renkamas tiesiogiai, tai jis turėtų turėti kur kas daugiau galių“, – savo požiūrį dėstė Tautininkų partijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Su žmona Virginija ir dviem iš trijų vaikų – sūnumis Vaitautu ir pernai gimusiu Augustinu – balsuoti atvykęs politikas prognozuoja, kad Vilniuje prireiks antro rinkimų turo. „Manau, kad Vilniuje prireiks antro turo. Kai bus antras turas, tada ir matysime, ką galima palaikyti“, – sakė jis.

J. Panka neprognozuoja, kaip tautininkams seksis šiuose rinkimuose. „Sunku prognozuoti. Aš manau, kad mūsų sąrašas turėtų peržengti 4 proc. barjerą, o dėl mero – viskas priklauso nuo rinkėjų. Tikiuosi, kad žmonės susipažino su kandidatų ir partijų programomis, ir atsižvelgdami į jas renkasi. Tikimės gerų rezultatų, bet neverksime ir dėl prastesnių“, – sakė jis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų