REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiesiogiai išrinkti merai turės tokius pačius įgaliojimus kaip dabar, bet ant jų pečių guls dviguba atsakomybė, sako Seimo pirmininkė Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai tikiuosi, kad žmonės rinksis atsakingai, jiems sudaryta galimybė patiems apsispręsti, kokį merą jie nori turėti, o išrinktiems merams bus dviguba atsakomybė, nes žmonių pasitikėjimas bus didžiulis, o galių ir įgaliojimų jie turės tiek pat, kiek turėjo iki šiol“, – sekmadienį BNS sakė politikė po balsavimo Ukmergėje.

REKLAMA

Anot jos, būtent tiesiogiai už merą atiduoti žmonių balsai užkraus jiems tą dvigubą atsakomybę.

L. Graužinienė svarstė, kad šiemetiniai rinkimai atskleis visus naujos savivaldos rinkimų sistemos privalumus ir trūkumus. Išanalizavus šią patirtį, bus sprendžiama, ką privalu tobulinti, galbūt reikės keisti Konstituciją.

„Žmonės norėjo merus rinkti tiesiogiai, ir džiaugiuosi, kad po dešimt metų pagaliau Seime pavyko politinėms partijoms susitarti, ir šis įstatymas yra priimtas. Taip, jis nėra tobulas, daugiau galių reikėtų suteikti išrinktam merui, bet tuomet reikia keisti Konstituciją. Išanalizuosime patirtį, žiūrėsime, ką reikia dar pataisyti – įstatymą ar keisti Konstituciją, tarsimės Seime“, – kalbėjo parlamento pirmininkė.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų