REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkimų dieną Lietuvos policijos įstaigos gavo 65 įvairius pranešimus apie galimus pažeidimus per rinkimus, daugiausiai – dėl neleistinos agitacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį ikiteisminių tyrimų, susijusių su pažeidimais per rinkimus, nepradėta, skelbia Policijos departamentas.

REKLAMA

Dėl galimų pažeidimų per rinkimus policija iš viso atlieka 29 ikiteisminius tyrimus.

Policija iš viso gavo 287 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais. Daugiausia pranešimų apie pažeidimus gauta iš šių apskričių: Vilniaus – 85, Alytaus – 45, Tauragės – 38, Utenos – 35, Šiaulių – 25.

Policija atlieka ikiteismini tyrimus dėl įvairiausių pranešimų – penktadienį gautas pranešimas, kad tą pačią dieną telefonu vienos partijos kandidatui į merus paskambino moteris ir pranešė, kad seniūnijos seniūnė liepė balsuoti už tam tikrą kandidatą į tarybos narius, ir grasino, kad nepaklusus nebus mokamos socialinės pašalpos.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo trukdymo pasinaudoti rinkimų teise.

Šeštadienį Kaune pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pranešimo, kad Kaune, T. Masiulio gatvėje esančio prekybos centro aikštelėje du nepažįstami ir nenustatyti asmenys, pasiūlė vyrui už 10 eurų užmokestį balsuoti savivaldybių rinkimuose už tam tikrą partiją.

Savivaldybių tarybų rinkimuose varžysis per 15 tūkst. kandidatų, dėl merų postų – daugiau kaip 400 kandidatų.

Per rinkimus sekmadienį bus išrinkti 1524 tarybos nariai, įskaitant 60 būsimų merų. Tose savivaldybėse, kur meras nebus išrinktas per pirmąjį turą, t. y. nesurinks daugiau kaip pusės rinkėjų balsų, po dviejų savaičių kovo 15-ąją vyks antrasis merų rinkimų turas.

Dėl Seimo nario mandato Žirmūnuose varžosi 12 kandidatų. Prireikus, antrasis turas čia irgi bus rengiamas kovo 15 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų