REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Latvijos ginkluotosios pajėgos gaus šarvuotųjų mašinų, pagamintų 9-ame ir 10-ame dešimtmetyje, sekmadienį nurodė, gynybos ministras Raimondas Vėjuonis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat sakė BNS, kad dalis Latvijos įsigyjamų šarvuotųjų mašinų yra pagamintos anksčiau – 8-ame dešimtmetyje.

REKLAMA

„Jose bus įrengtos šiuolaikinės palaikymo ugnimi sistemos, šiuolaikinės stebėjimo, naktinio matymo ir valdymo sistemos. Tai užtikrins, kad kovinėmis sąlygomis mūsų kariai galės važinėti, būdami apsaugoti nuo kulkų. (Tos mašinos) atliks visas savo funkcijas ir yra pajėgios manevruoti būtent Latvijos klimato ir geografinėmis sąlygomis. Mums nereikia pirkti tankų „Abrams“ – jis sunkūs ir nuskęstų pirmoje pasitaikiusioje pelkėje“, – aiškino R.Vėjuonis.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pridūrė, kad naikintuvai F-16, kurie „skraidys mūsų oro erdvėje“, yra pagaminti 7-ame arba 8-ame dešimtmetyje, bet juose sumontuota pati moderniausia įranga.

Latvija yra pasirašiusi sutartį dėl 123 šarvuotųjų mašinų įsigijimo. Pagal ją pirmosios mašinos bus gautos jau šiais metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų