REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 29 dieną BEKO-LKL „Žvaigždžių dienoje 2015“ vyksianti geriausių lygos snaiperių kova – stabiliausias ir įdomumo neprarandantis šventinės dienos konkursas. Kaip įprasta, BEKO-LKL komandoms tritaškių metimų konkurse atstovaus po vieną metiką, o dar vieną papildomą kvietimą gaus tuo metu statistiškai taikliausiai iš toli metantis BEKO-LKL žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjančio tritaškių metimo proga krepšinio analitikas Erildas Budraitis prisiminė geriausius istorijoje BEKO-LKL metikus. E.Budraitis sudarė taikliausiai per vieną sezoną iš toli atakavusių žaidėjų dešimtuką, į kurį galėjo patekti vidutiniškai bent po tris tritaškius metimus per rungtynes atlikdavę ir bent 15 rungtynių sužaidę snaiperiai. E.Budraitis taip pat dalinasi labiausiai savo jėgas pervertinusių ir blogiausiai per vieną sezoną BEKO-LKL istorijoje atakavusių žaidėjų dešimtuku. Trys iš dvidešimties paminėjimo sulaukusių žaidėjų vis dar rungtyniauja BEKO-LKL lygoje.

REKLAMA

Prasčiausią rezultatą demonstravusių žaidėjų viršūnėje atsidūrė Kauno „Atlete“ 2005-2006 metų sezone žaidęs Laurynas Pečiukaitis, kuris minėtą sezoną tolimus metimus metė 16 procento taiklumu. Nepaisant tragiško taiklumo, L.Pečiukaitis per rungtynes vidutiniškai atlikdavo 3,7 metimo. Tiesa, būtina paminėti, kad sezone prieš tai gynėjas iš toli atakavo 42 procentų taiklumu, tad per vieną sezoną L.Pečiukaičio pataikymo rodikliai krito net 26 procentais.

REKLAMA
REKLAMA

Antras prasčiausią rezultatą parodžiusių sąraše – šiuo metu vienas naudingiausių BEKO-LKL žaidėjų, neseniai į Panevėžio „Lietkabelį“ persikėlęs Arnas Labuckas. 2006-2007 metų sezone būdamas 19-os metų ir atstovaudamas Vilniaus „Sakalams“, A.Labuckas vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 17 minučių, tačiau per jas sugebėdavo atlikti 3,3 tolimo metimo. Tikslą pasiekdavo mažiau nei tik kas penktas bandymas – A.Labucko tritaškių taiklumas tuomet buvo tik 17 procentų ir tai yra antras blogiausias rezultatas BEKO-LKL istorijoje. Be A.Labucko, iš šiuo metu vis dar rungtyniaujančių žaidėjų į prasčiausių dešimtuką pateko Vilmantas Dilys, kuris taip pat atstovaudamas Vilniaus „Sakalams“ demonstravo ketvirtą blogiausią rezultatą istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sezoną „Mažeikiuose“ pradėjęs ir vėliau į NKL lygoje rungtyniaujantį Šakių „Zanavyką“ sugrįžęs Paulius Beliavičius yra naujausias prasčiausiųjų dešimtuko narys. Kol „Mažeikiai“ niekaip negalėjo laimėti rungtynių, gynėjas vidutiniškai atlikdavo 4,3 tritaškių metimų per rungtynes, tačiau pataikydavo tik 0,9 (mažiau nei 22 proc.). P.Beliavičiui geriau sekasi NKL lygoje, kur pirmose ketveriose rungtynėse gynėjas toliau tragiškai atakavo iš toli (3 taiklūs tritaškiai iš 20 bandymų, 15 proc. taiklumas), tačiau vėliau Šakiuose adaptavęsis P.Beliavičius sezono taiklumą pakėlė iki 33 procentų.

REKLAMA

Dar viena įdomybė – į prasčiausių sezono rezultatų dešimtuką pateko dukart LKL snaiperio konkurso nugalėtojas, neseniai „Šilutės“ klubą palikęs Marius Kasiulevičius. Po 2006 metais laimėto konkurso, 2007-2008 metų sezone M.Kasiulevičius pasiekė aštuntą blogiausią rezultatą BEKO-LKL istorijoje, atstovaudamas „Neptūnui“ pataikęs tik 21 proc. tolimų metimų. Po poros metų, 2009 metais M.Kasiulevičius antrąkart tapo LKL snaiperio konkurso nugalėtoju.

Visų laikų geriausią taiklumą per vieną sezoną demonstravusių kategorijoje – visiškas Vilniaus „Lietuvos ryto“ dominavimas. Net septyni iš devynių į geriausių pasirodymų dešimtuką patekusių žaidė Vilniaus klube. Pavyzdžiui, 2005-2006 metų sezone net keturi geriausi BEKO-LKL metikai atstovavo „Lietuvos rytui“.

REKLAMA

BEKO-LKL visų laikų rekordas jau 14 metų priklauso taip pat buvusiam „Lietuvos ryto“ gynėjui Andriui Giedraičiui, kuris 1998-1999 metų sezone tolimus metimus metė net 56,4 procentų taiklumu. Minėtąjį sezoną A.Giedraitis, kuris metais anksčiau pateko į BEKO-LKL „50-40-90“ klubą, pataikė 97 tolimus metimus iš 172 atliktų, vidutiniškai per rungtynes išmesdamas 4,2 tritaškio.

Netoli A.Giedraičio 2009-2010 metų sezone buvo taip pat „Lietuvos rytui“ atstovavęs Donatas Zavackas, kuris realizavo 55,7 proc. tritaškių. Įdomu tai, kad nors Klaipėdos „Neptūnas“ baigė pasirodymą Eurolygoje po reguliariojo sezono, D.Zavackas šiuo metu oficialiai vis dar yra taikliausias snaiperis Eurolygoje, pataikęs 57,1 proc. metimų iš toli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atskiro paminėjimo nusipelnė vienintelis dukart į dešimtuką patekęs Arvydas Macijauskas, kurio dar vienas įspūdingas sezonas, 2001-2002, taip pat buvo per 0,09 proc. nuo 10-oje vietoje esančio Tomo Rinkevičiaus. A.Macijauskas taip pat yra taikliausias visų laikų BEKO-LKL metikas, per savo karjerą tolimus metimus metęs net 50,2 proc. taiklumu. Iki šiol, be A.Macijausko, niekam kitam nepavyko net trijuose sezonuose peržengti 50 proc. tritaškių pataikymo ribos bei pasiekti 50 proc. karjeros taiklumo vidurkio.

Įspūdingas BEKO- Lietuvos krepšinio lygos (LKL) renginys, vienijantis geriausius LKL krepšininkus ir trenerius po 8 metų pertraukos grįžta į Vilnių ir kovo 29 dieną vyks „Siemens“ arenoje. Rinkti savo starto penketus ir trenerius galite interneto puslapyje zvaigzdziudiena.lt. Vienam laimingajam atiteks kelionė dviems į Turkiją, o taip pat 1000-asis, 2000-asis ir tt. balsavęs lkl.lt lankytojas laimės pakvietimus į BEKO-LKL „Žvaigždžių dienos“ renginį.

REKLAMA

Sirgaliai išvys snaiperio, oro karaliaus ir trenerių karavano konkursus, įspūdingą muzikos ir šviesų šou. „BEKO-LKL Žvaigždžių dienoje“ šalies krepšinio aistruolius privers išsižioti fantastiškų elektroninių šokių asai iš Ukrainos „Light Balance“.

Bilietus į renginį platina „TIKETA“ (www.tiketa.lt), pirmąsias dvi savaites krepšinio sirgaliai bilietus gali įsigyti pigiau, vėliau jie brangs.

Krepšinio analitiką Erildą Budraitį galite sekti „Facebook“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų