REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 7 dieną vyks jau antrasis geriausio Lietuvos badmintonininko Kęstučio Navicko iniciatyva rengiamas labdaros turnyras. Jis bus skirtas vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis, paremti. Pernai vykusios varžybos liudija, jog čia susirenka ne tik gausus būrys norinčių išbandyti save, patys badmintonininkai, jų šeimų nariai ar artimieji, bet ir žymūs žmonės. Šiais metais garsių žmonių, norinčių padėti vaikams, taip pat netrūks.

REKLAMA
REKLAMA

Apie badmintoną ir šią iniciatyvą mintimis pasidalijo renginyje dalyvausiantis žurnalistas, rašytojas ir keliautojas Martynas Starkus.

REKLAMA

Kaip nusprendėte dalyvauti šiame K. Navicko organizuojamame badmintono turnyre?

Apie šią iniciatyvą buvau girdėjęs ir anksčiau, tačiau taip ir nenuvykau. Šiais metais mane pakvietė pats Kęstutis, todėl su mielu noru atvyksiu. Visų pirma – noriu prisidėti prie šios kilnios iniciatyvos. Ką jau kalbėti apie tai, kad po pertraukos vėl norisi paimti badmintono raketę į rankas ir gerai praleisti laiką su dukra bei kompanija.

Kodėl, anot Jūsų, ši iniciatyva yra kilni ir svarbi?

Manau, labai svarbu atkreipti visuomenės dėmesį į tai, apie ką mes nė nepagalvojame, kol tai mūsų ar mūsų artimųjų nepaliečia. Juk tokios ligos yra didžiulė visuomenės ir šeimos tragedija. Todėl problemas reikia rodyti, o ne slėpti. Sporto renginiai yra pati geriausia plotmė, kurioje galime išryškinti šią skaudžią realybę ir pasiūlyti tam tikrus būdus jas spręsti, parodyti pavyzdį kitiems.

REKLAMA
REKLAMA

Eikime arčiau sporto. Atvirai – koks Jūsų ir šios sporto šakos santykis?

Tiesą sakant, kaip ir dauguma statistinių Lietuvos gyventojų, badmintono raketę į rankas dažniausiai paimdavau vasarą prie jūros. Tačiau, mano dukrai susidomėjus šia sporto šaka, pradėjau aktyviau domėtis ir aš, kur jau čia dėsies.

Kokių gebėjimų reikalauja badmintonas?

Šis sportas yra inteligentiškas. Todėl reikalauja ne tik reakcijos, greičio, fizinės ištvermės, bet ir greito mąstymo, šalto proto.

Ar sunku susirasti kompanioną norint pagainioti plunksniuką?

Badmintonas reikalauja fizinės ir psichologinės ištvermės, tačiau kalbant apie pinigus – didelės lėšos nebūtinos. Tereikia turėti raketes ir ką su jomis mušti. O visa kita nesvarbu – tinklą pasistatyti gali ir paplūdimyje ar bet kokioje aikštėje. Galbūt todėl dažnai mes linkę šią sporto šaką tapatinti su laisvalaikiu, bet manau, jog tai tik į gera. Tarp mano pažįstamų retas kuris nemėgsta aktyvaus poilsio, tad spręsti klausimo, su kuo pažaisti, dar nėra tekę. Juo labiau mano dukra visada pasiruošusi tėčiui mesti iššūkį. Tačiau tokie renginiai visada tampa puikia galimybe išbandyti save, įvertinti savo galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar tokie renginiai galėtų padėti ne tik sergantiems vaikams, bet ir spręsti badmintono populiarumo klausimą?

Klaidinga manyti, kad retai aprašoma, mažiau žinoma ar populiarinama sporto šaka neturi savo gerbėjų, sportuojančiųjų rato. Tai didžiausia netiesa. Žinoma, atrodo, jog badmintonas Lietuvoje nėra labai populiarus, tačiau jį žaidžiančių, lankančių treniruotes ir susidomėjusių yra labai daug. Aš nustebau, kai sužinojau, jog ir mažuose Lietuvos miesteliuose yra badmintono mokyklos, kurios turi savo istoriją, sulaukia didelio entuziastų antplūdžio, galiausiai – pasiekia gerų rezultatų. Todėl šio turnyro tikslas yra kitoks – pagalba vaikams, gerai praleistas laikas. O badmintono populiarumas ateis su laiku ir rezultatais, pamatysite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų