REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šią savaitę Prahoje (Čekija) prasidės Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas, kuriame dalyvaus šeši Lietuvos sportininkai. Nors Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) nustatyti normatyvai pakluso penkiems lengvaatlečiams (Airinei Palšytei, Raivydui Staniui, Sonatai Tamošaitytei, Šarūnui Banevičiui ir Dovilei Dzindzaletaitei), į Čekijos sostinę vyks ir sprinterė Lina Grinčikaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdami į tai, jog Europos čempionato prizininkei L.Grinčikaitei iki normatyvo pritrūko 0,06 sekundės, o Ryčiui Sakalauskui – vos 0,04 sek., LLAF Taryba suteikė galimybę abiems sportininkams dalyvauti svarbiausiose žiemos sezono varžybose. R.Sakalauskas nusprendė susikoncentruoti ties vasaros startais ir Prahą nevyks, tuo tarpu L.Grinčikaitė teigė, jog rezervo pagerinti šių metų rezultatus dar turi.

REKLAMA

„Rudenį, prieš uždarų patalpų sezono pradžią, numatėme šešis-aštuonis žmones, kurie galėtų pretenduoti vykti į Europos uždarų patalpų čempionatą. Mūsų prognozės pasiteisino: penki žmonės įvykdė normatyvus, o trys buvo labai arti to – R.Sakalauskas, L.Grinčikaitė ir Eglė Balčiūnaitė, – teigė vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Jezepčikas. – Dėl įvairių priežasčių važiuoja ne visi, išimtį padarėme L.Grinčikaitei, kuri prognozuoja, jog Europos čempionate jos sportinė forma bus geresnė ir dalyvavimas čempionate nesutrukdys pasiruošimui vasaros startams.“

REKLAMA
REKLAMA

Iš šešių komandos narių penki yra dalyvavę Europos ar pasaulio uždarų patalpų čempionatuose. Sėkmingiausiai iš jų pasirodė 2012 metų planetos uždarų patalpų čempionate Stambule (Turkija) Lietuvos rekordą pagerinusi ir per plauką nuo medalių likusi S.Tamošaitytė, kuri tąkart 60 metrų barjerinio bėgimo rungtyje buvo ketvirta. Jau į penktą karjeroje Europos čempionatą vyks L.Grinčikaitė, iki šiol aukščiausias vietas užėmusi 2009-ųjų (septinta vieta) ir 2011-ųjų (aštunta vieta) pirmenybėse.

„Jei sportininkams pavyks pakartoti šios žiemos rezultatus, tikiuosi, jog atranką įveiks L.Grinčikaitė bei S.Tamošaitytė, o R.Stanys ir D.Dzindzaletaitė turėtų būti finale, – vardijo K.Jezepčikas. – Gerą pamoką tokio rango varžybose gaus jaunasis rutulio stūmikas Š.Banevičius, tikimės, jog jis pakartos asmeninį rekordą. Didžiausi lūkesčiai siejami su A.Palšyte, kuri išsigydė savo mikro traumą bei į Europos čempionatą vyks kovoti dėl aukščiausių vietų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Palšytei šiuo metu priklauso trečias sezono rezultatas pasaulyje – 198 cm. Lietuvos šuolininkę į aukštį lenkia tik lenkė Kamila Licwinko (geriausias rezultatas 202 cm) bei rusė Marija Kučina (199 cm).

Vienintelis tokio rango varžybų debiutantas Lietuvos komandoje yra rutulio stūmikas Š.Banevičius. 23-ejų metų lengvaatletis bus vienas jauniausių savo rungties dalyvių, tačiau K.Jezepčikas tikina, jog aukšti rutulio stūmiko rezultatai žiemą jo nenustebino.

„Normatyvas, lyginant su buvusiais prieš tai, buvo pakeltas 50 centimetrų, bet dar rudenį su sportininku ir treneriu kalbėjome, jog 20 metrų jiems nėra riba ir per treniruotes Šarūnas tokį rezultatą jau rodo. Prieš Lietuvos čempionatą sportininką užklupo liga, tačiau praėjus dviem savaitėms po ligos jis turėtų save realizuoti“, – sakė K.Jezepčikas.

REKLAMA

Būtent Š.Banevičius pirmasis pradės kovą Europos čempionate – rutulio stūmimo rungties kvalifikacija vyks jau ketvirtadienį. S.Tamošaitytė ir A.Palšytė į kovą įsitrauks penktadienį, o L.Grinčikaitė, R.Stanys bei D.Dzindzaletaitė – šeštadienį.

Sudėtis:

Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį)

Raivydas Stanys (šuoliai į aukštį)

Dovilė Dzindzaletaitė (trišuolis)

Lina Grinčikaitė (60 metrų bėgimas)

Sonata Tamošaitytė (60 metrų barjerinis bėgimas)

Šarūnas Banevičius (rutulio stūmimas)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų