REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Algirdas Igorius, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Johnas Kerry ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas susitiko Ženevoje. Tarp pagrindinių temų – ir vėl padėtis Rytų Ukrainoje, kur paliaubos trapios.

REKLAMA
REKLAMA

J. Kerry neseniai S. Lavrovą buvo papeikęs už tai, kad šis esą meluoja į veidą dėl Rusijos veiksmų kare. Jungtinės Tautos patikslino per visą karą žuvusiųjų skaičių – jis jau didesnis nei šeši tūkstančiai.

REKLAMA

Tuo metu Briuselyje po poros valandų susitiks Ukrainos ir Rusijos energetikos ministrai. Tarpininkaujant Europos Sąjungai, jie derėsis dėl tolesnio dujų tiekimo. „Gazpromas“ sako, kad paskutinės Ukrainos pervestos sumos – 15 milijonų dolerių – nebeužtenka, o be avanso dujų netieks.

Europos Komisijos vicepirmininkas tarpininkaus, kad šalys susitartų dėl ilgalaikės sutarties, kuri turėtų pakeisti dabartinę, kuri suderėta dar gruodį ir turėjo galioti iki kovo.

REKLAMA
REKLAMA

Stebėtojai nesibaimina tiekimo į vakarus sutrikimų, nes net kariaudamos šalys nemažino srauto Europai, kai nuo birželio iki gruodžio Rusija buvo išjungusi dujas pačiai Ukrainai.

Tačiau įtampą padidino ginčas, kas turėtų mokėti už dujas separatistų rajonams: „Gazpromas“ pradėjo tiekti jas aplenkdamas Kijevą, bet reikalauja iš jo užmokesčio. Ukraina mokėti nenori, nes esą negali patikrinti suvartojamų kiekių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų