REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Dėl Šiaulių miesto mero posto antrajame rinkimų ture varžysis abu nepartiniai kandidatai - visuomeninių rinkimų komitetų iškelti Artūras Visockas ir Valerijus Simulikas.

  Dėl Šiaulių miesto mero posto antrajame rinkimų ture varžysis abu nepartiniai kandidatai - visuomeninių rinkimų komitetų iškelti Artūras Visockas ir Valerijus Simulikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, dabartinis tarybos narys Artūras Visockas surinko 16,65 proc. šiauliečių balsų, parlamentaras Valerijus Simulikas - 15,43 procento.

REKLAMA

Dabartinis miesto meras socialdemokratas Justinas Sartauskas liko trečias su 15,43 proc. balsų.

„Tikrai tikėjomės geresnio rezultato, nes per tuos ketverius metus miestui tikrai daug padaryta. Sugebėjome miestą ištraukti iš finansinės duobės, bet dėl to galbūt padarėme mažiau darbų. Čia galbūt mums buvo didelis minusas, kad mes mažinome miesto skolas ir neišlaidavome, todėl nepadarėme galbūt tiek daug matomų darbų“, - pirmadienį BNS sakė J.Sartauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Asmeninį pralaimėjimą, anot jo, galėjo lemti ir konkurentų skleidžiama netiesa.

„Daug kandidatai netiesos skelbė, daug kalbėjo apie tuos mero darbus, kurių nepradėjome, negalėjome pradėti, nes nebuvo pinigų arba darbus, kurie buvo nepopuliarūs tokie, kaip autobusų sutarčių nepratęsimas, menų inkubatoriaus peritetijos. Matyt, suveikė kai kuriems rinkėjams, kad mero nepalaikė“, - svarstė socialdemokratas.

Nepaisant to, jo vadovaujami socialdemokratai Šiaulių miesto taryboje gavo daugiausia - šešis - mandatus. Paklaustas, kurį kandidatą partija paremtų antrajame ture, meras atsiduso: „Net neįsivaizduojam, kaip čia bus dabar.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak J.Sartausko, tiesiogiai išrinktas Šiaulių meras gali būti tarybos įkaitas, nes jį iškėlęs visuomeninis komitetas neturės daugumos balsų.

„Jei koalicija bus iš 16 tarybos narių, bus labai trapi, priimti sprendimus bus labai sunku. Merui Šiauliuose bus labai sunku“, - teigė dabartinis miesto vadovas.

Į antrą rinkimų turą patekęs V.Simulikas BNS sakė vertinąs miestiečių pasitikėjimą ir prognozavo sau pergalę kovo 15 dieną, per antrą turą.

Būsimais partneriais jis sakė matąs Lietuvos liaudies partiją, „Tvarką ir teisingumą“, Liberalų sąjūdį. Paklaustas, kodėl nenurodė buvusių savo bendražygių socialdemokratų, V.Simulikas tvirtino: „Gali būti, kad buvusio mero veiklą teks vertinti, nes mums kyla klausimų dėl jo asmeninės atsakomybės.“

REKLAMA

Jo varžovas nepartinis kandidatas A.Visockas sakė kol kas nenorįs atskleisti galimų partnerių, tačiau esą jau pirmadienio rytą susitarta dėl palaikymo ir bendradarbiavimo.

„Gerosios jėgos, tikiuosi, suteiks paramą, - BNS sakė šiaulietis. - (...) Pamatysite, kurios partijos ragins už mane balsuoti, ir bus aišku.“

Prieš ketverius savarankiškai politiko karjerą pradėjęs A.Visockas teigė, kad nereikia didelių investicijų, jog žmonės patikėtų.

„Per rinkimus nebuvau nė viename bute, nėjau į mokyklas, net savo namo neapėjau, dirbau į bendrą eterį. Žmonės nėra akli, pasirodo, viską mato ir supranta“, - teigė jis.

REKLAMA

A.Visockas pabrėžė, kad jo ir su juo rinkimuose dalyvavusių visuomenininkų tikslas - sukurti konkurenciją tarp partijų, jas supurtyti, o žmones priversti perskaityti ir suprasti pirmąjį Lietuvos Konstitucijos straipsnį, kad „Lietuvos valstybė yra nepriklausoma demokratinė respublika“.

„Reikia grąžinti supratimą, kad valdžia yra ne meras, o taryba, tarybos nariai turi galvoti, už ką balsuoja, o ne vykdyti mero ar seniūno nurodymus“, - kalbėjo kandidatas į Šiaulių vadovus.

Negalutiniais duomenimis, Šiaulių miesto savivaldybės taryboje Socialdemokratų partija gavo šešis mandatus, Visuomeninis rinkimų komitetas „Artūro Visocko nepartinis sąrašas“ - penkis, Liberalų sąjūdis ir Visuomeninis rinkimų komitetas „Valerijaus Simulik judėjimas „Už Šiaulius“ - po keturis, Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai - tris, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Darbo partija, Lietuvos liaudies partija bei „Tvarka ir teisingumas“ - po du.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų