REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Savadarbiais karučiais kontrabandininkai gabeno cigaretes (nuotr. VSAT)

Švenčionių rajone pasieniečiai sučiupo Nerimi iš Baltarusijos atplukdytų rūkalų kontrabandininkus.

Švenčionių rajone pasieniečiai sučiupo Nerimi iš Baltarusijos atplukdytų rūkalų kontrabandininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai nuošalioje miškingoje vietovėje ties Švenčionių rajono Šukeliškės kaimu, prie Neries, užklupo grupę asmenų. Jiems hidrokostiumą vilkėjęs pažeidėjas iš Baltarusijos upe, kuria eina valstybių siena, atplukdė tarpusavyje suraišiotų dėžių „karavaną“ ir tamsumoje skubiai grįžo atgal.

REKLAMA

VSAT pareigūnai Lietuvos krante sulaikė tris vyrus, 23, 28 ir 37 metų Vilniaus rajono gyventojus. Jie iš Neries jau buvo spėję išvilkti 12 juoda polietileno plėvele apvyniotų rūkalų dėžių.

Vietovę patikrinę pasieniečiai už maždaug pusantro šimto metrų nuo upės, miško tankmėje, aptiko dar 18 tokių pakuočių cigarečių ir du savadarbius karučius. Neabejojama, kad šios iš metalo suvirintos konstrukcijos su pritaisytais ratais buvo skirtos sukrauti ir į Lietuvos gilumą gabenti kontrabandinių rūkalų dėžes.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso į pasieniečių rankas pateko 15 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su privalomais mokesčiais yra beveik 33 tūkst. eurų.

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl kontrabandos bei neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po apklausų tris sulaikytuosius pasieniečiai buvo uždarę į areštinę. Vėliau Vilniaus rajono gyventojai paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones - registravimąsi policijos įstaigoje bei rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Cigaretės ir karučiai saugomi Ignalinos rinktinėje. Apie įvykį VSAT pareigūnai informavo kolegas iš kaimyninės šalies Smurgainių būrio.

 

 

Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų