REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, antradienį Maskvoje dalyvaudamas atsisveikinant su nužudytu Rusijos opozicijos lyderiu Borisu Nemcovu, pabrėžė, kad net ir nužudžius žmogų, jo idėjos lieka.

 Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, antradienį Maskvoje dalyvaudamas atsisveikinant su nužudytu Rusijos opozicijos lyderiu Borisu Nemcovu, pabrėžė, kad net ir nužudžius žmogų, jo idėjos lieka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Paskutinį kartą su Borisu kalbėjome praėjusiais metais Vilniuje ir aš kažkaip nustebau, kad šiame žmoguje tiek daug gyvenimo džiaugsmo. Jis niekuomet neieškojo žodžio kišenėje, jis žinojo labai daug ir tikėjo Rusija. Pamenu ir jūs gal pamenate vieną jo daugiau nei prieš 20 metų duotą interviu, kai jis buvo aktyvus, perspektyvus jaunas politikas iš Nyžnyj Novgorodo, jis sakė, kad „Rusijoje reformos negrįžtamos, jei nepradės šaudyt“. Galima nužudyti žmogų, bet negalima nužudyti laisvės, tiesos, kas jam buvo būdinga, ir negalima nužudyti drąsos“, - kreipdamasis į B.Nemcovo motiną, artimuosius, kitus susirinkusiuosius sakė L.Linkevičius.

REKLAMA

Telefonu iš Maskvos jis BNS pasakojo, jog B.Nemcovo bendražygiai nėra įbauginti.

„Mes ir vakar turėjome labai įdomių susitikimų su jo partijos kolegomis, su Ilja Jašinu, Maskvos padalinio vadovu, atvažiavę jauni žmonės iš Čeliabinsko, iš Novosibirsko (...). Dabar jiems bus nelengva, bet jie pasiryžę toliau veikti. Kalbėjau ir su buvusiu premjeru, vienu iš jo partijos lyderių Michailu Kasjanovu - jie nusiteikę toliau, dar energingiau veikti ir tikrai nenusiteikę nusiraminti“, - teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su juo Maskvoje yra europarlamentaras Petras Auštrevičius, Seimo Užsienio reikalų komiteto narys Emanuelis Zingeris, Lietuvos ambasadorius Maskvoje Remigijus Motuzas.

Europos Sąjungos (ES) valstybių vardu per atsisveikinimo ceremoniją kalbėjęs ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas savo ruožtu pabrėžė, kad kaltieji už B.Nemcovo nužudymą turi būti surasti ir privalo atsakyti. Kartu jis vylėsi, kad B.Nemcovo idėjos ir jo nebaigti darbai bus tęsiami.

„Tiesa, už kurią kovojo B.Nemcovas, toli gražu ne visuomet buvo patogi, bet jis kovojo dėl jos nuoširdžiai ir aistringai, tikėdamas, kad be tiesos nėra ateities. Jo įsitikinimas, principingumas, narsa įkvėpdavo ir suteikdavo visiems mums vilties. Borisas įkūnijo ir gynė tas vertybes, kurių mes laikomės - žmogiško orumo gerbimas, demokratija, tikėjimas pilietinės visuomenės galia ir valdžios atskaitomybės būtinybė. Jis tikėjo atvira Rusija. Borisas - retas žmogus politikoje iš didžiosios raidės, didžiulio masto asmenybė“, - dėstė V.Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maskvoje daugybė žmonių antradienį plūdo atsisveikinti su praėjusį savaitgalį nužudytu B.Nemcovu,. Jis pašarvotas Andrejaus Sacharovo žmogaus teisių centre.

Atsisveikinimas su velioniu truks iki 14 val. vietos laiku, o vėliau B.Nemcovas bus palaidotas Trojekurovo kapinėse Maskvos pietvakariniame pakraštyje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų