REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar reikia riboti merų kadencijas?

Žinių radijas

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ teigė, kad ateina laikas pasvarstyti, ar nereikėtų riboti merų kadencijų skaičiaus:

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvoje yra dešimt ar daugiau metų dirbančių merų. Jeigu didžiuosiuose miestuose merų kaita yra normali, tai mažesnėse savivaldybėse kartais taip atsitinka, kuomet merai labai stipriai ima naudotis savo galiomis, siekdami sau palankumo, tam pajungdami administracijos galimybės. Turiu omenyje ir Pagėgius, ir Druskininkus, kitas savivaldybes. Ten nebėra lygių galimybių politinėms jėgoms konkuruoti“.

REKLAMA

Jau pirmajame rinkimų ture buvo išrinkti 22 merai. Pagėgiuose meru perrinktas „tvarkietis“ Virginijus Komskis. Druskininkų meru perrinktas socialdemokratas Ričardas Malinauskas. Konservatorė Rasa Juknevičienė teigia, kad merų kadencijų ribojimas būtų paskata partijoms ieškoti naujų lyderių:

„Siūlau nuvažiuoti ir pasižiūrėti, kiek ten, mažuose rajonuose, yra politiškai aktyvių žmonių. Pasižiūrėsim, kaip bus bus po šitų rinkimų. Bet labai pritarčiau dėl merų kadencijų ribojimo. Dvi kadencijos gal per trumpai, bet trys kadencijos – tai riba. Galų gale ir pačioms partijoms, kurios tuo metu valdo miestą ar rajoną, bus paskata savo viduje ieškoti kitų žmonių, kitų lyderių. Mūsų partijoje ne visi tam pritaria, bet manau, kad demokratijos vardan kadencijas reikėtų įvesti“.

REKLAMA
REKLAMA

Laidoje dalyvavęs socialdemokratas Gediminas Kirkilas sutinka, kad tiesioginių savivaldybių merų rinkimų įstatymą reikėtų tobulinti:

„Mūsų oponentai visą laiką nori kaip pavyzdį naudoti Druskininkus. Manyčiau, kaip tik Druskininkuose meras renkamas už darbus. Jis šitą miestą prikėlė, todėl žmonės jį ir renka. Beje, prieš tai ten dirbę konservatoriai gana prastai tvarkėsi. Kai dėl kadencijų skaičiaus, kaimyninėje Lenkijoje toks kadencijų skaičius yra įvestas. Todėl manau, kad dabartinis tiesioginių merų rinkimų įstatymas yra tobulintinas. Taigi, reikėtų išspręsti klausimą dėl kadencijų ir dėl santykių su Taryba“,- kalbėjo G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų