REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip keliuose suvaldyti emocijas?

Žinių radijas

Pyktis yra viena iš tų emocijų, kurios keliuose sukelia daugiausiai problemų, „Žinių radijui“ antradienį sakė psichologė Eglė Masalskienė. Pasak jos, dauguma vairuotojų keliuose jaučia neigiamas emocijas:

REKLAMA
REKLAMA

„Su „Lietuvos draudimu“ darėme lietuvišką tyrimą, buvo apklausta 1000 dalyvių ir paaiškėjo, kad dauguma dalyvių sako, jog jie turi problemų dėl pykčio keliuose. Dauguma žmonių, atsakydami į klausimą, pasakė, kad jie jaučia daug nemalonių emocijų, išvažiavę į kelius“, - laidoje „Žvilgsnis“ pasakojo E. Masalskienė.

REKLAMA

Pasak jos, geriausia priemonė dorotis su pykčiu keliuose – diskusijų su vairuotojais organizavimas:

„Kai žmogus pats galvoja, dalyvauja, išsako savo nuomonę, jis pradeda kitaip žiūrėti į problemą, negu ji šiaip iškelta ar paskelbta būna. Mąstymo būdo keitimas ir mokymasis pastebėti savo emocijas – tai būtų tokie žingsniai“, - sakė psichologė.

Ji vairuotojams taip pat pasiūlė vieną paprastą emocijų valdymo techniką – įsijungti vidinį šviesoforą:

REKLAMA
REKLAMA

„Tokia paprasta šviesoforų technika, tai yra, neigiamos emocijos – raudona, stop. Nieko nedaryk, nepaskubėk. Reikia trupučiuką laiko ir įsijungia galvos smegenų žievė, kuri mąsto. Tada geltona: pasiruošk, užduok sau klausimus, ar tikrai nori taip padaryti, kodėl kilo ta emocija, gal tai tik mano interpretacija? Per geltoną pasiruošiau ir tada tik įjungiu žalią, kad nereaguočiau ūmiai, spontaniškai ir nesąmoningai“, - kalbėjo E. Masalskienė.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų