REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Panevėžyje startuoja svarbiausias dviračių treko sporto renginys Baltijos šalyse, tarptautinės dviračių treko varžybos – „Panevėžys2015“. Trečią kartą rengiamose varžybose trečius metus iš eilės bus gerinamas dalyvių skaičius. Varžybose dėl pergalių šiemet kovos net 17-os šalių dviratininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Be sportininkų iš Lietuvos, Baltarusijos, Čekijos, Suomijos, Gruzijos, Rusijos, Vengrijos, Italijos, Latvijos, Azerbaidžano, Norvegijos, Lenkijos, Švedijos, Turkijos, Uzbekistano, Ukrainos, atvyks svečias ir iš tolimojo Trinidado ir Tobago. 24-ių metų sprinteris Njisane‘as Phillipas pirmą kartą atvyksta į Europą kovoti dėl Pasaulio dviračių sąjungos įskaitinių taškų bei sieks pirmą kartą patekti į Pasaulio treko taurę.

REKLAMA

„Nusprendžiau sudalyvauti keliose varžybose Europoje, nes Amerikoje nėra pakankamai startų, kad surinktų taškų užtektų patekimui į Pasaulio taurę. Lietuvoje varžybos man bus pirmosios šį sezoną todėl rezultatų nesu linkęs prognozuoti. Žinau, kad jūsų trekas labai geras, tik kiek pergyvenu dėl aklimatizacijos ir šalto oro“ – pasakojo N.Phillipe‘as

Kovo 6-8 d. Cido Arenoje rengiamose varžybose taip pat dalyvaus ir pajėgiausi Lietuvos dviratininkai. Sprinteriai Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas, Gintarė-Gaivenytė Mikalajūnė, Simona Krupeckaitė. Ištvermės rungtyse dėl pirmų vietų kovos Aušrinė Trebaitė, Vaida Pikauskaitė, Vilija Sereikaitė. Nemažai jaunių atvyksa iš Klaipėdos.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa traumą Pasaulio čempionate patyrusi S.Krupeckaitė pilna jėga dar varžytis negalės.

„Simona dar tikrai nėra pilnai atsigavusi. Pasaulio čempionate buvo prakirstas smakras, patempti raiščiai ir sausgyslės. Nors randai po truputi gyja, galvą pasukti dar nėra lengva. Bet stengsimės kovoti ir rodyti geriausią rezultatą. O likę varžysis namuose, todėl privalo kovoti dėl pirmų vietų, čia pasirinkimo nėra“ – apie sprinterių galimybes pasakojo treneris Dmitry Leopoldas. Per tris varžybų dienas sportininkai išsidalins net 18-ą medalių komplektų. Vyrai ir moterys varžysis sprinto, keirino, persekiojimo, taškų lenktynėse, skrače, 1 km ir 500 m bei omniumo daugiakovėje. O merginos ir vaikinai jaunių amžiaus grupėje kovos omniumo daugiakovėje ir lenktynėse dėl taškų.

Varžybų prizininkams atiteks ne tik nugalėtojų medaliai, bet sportininkai išsidalins ir 2560-ies eurų prizinį fondą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų