REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Maisto prekių parduotuvė – vieta, į kurią daugelis mūsų užsuka net kelis kartus per savaitę. Natūralu, kad nepaisant dažno lankymosi parduotuvėje kiekvienas turime tikslą sutaupyti. Prekybos tinklas „IKI“ primena kelias pagrindines ir laiko patikrintas tiesas, kurios tikrai padės apsipirkti protingai ir išleisti mažiau.

 Maisto prekių parduotuvė – vieta, į kurią daugelis mūsų užsuka net kelis kartus per savaitę. Natūralu, kad nepaisant dažno lankymosi parduotuvėje kiekvienas turime tikslą sutaupyti. Prekybos tinklas „IKI“ primena kelias pagrindines ir laiko patikrintas tiesas, kurios tikrai padės apsipirkti protingai ir išleisti mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skaitykite etiketes

„IKI“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis pataria visuomet prieš perkant atkreipti dėmesį į prekės etiketę: „Esame jau seniai pastebėję, jog pirkėjai labiausiai atkreipia dėmesį į kainą, bet nesidomi etiketėje pateikta informacija, tačiau norint sutaupyti – reikia atidžiai skaityti prekių etiketes ir jas analizuoti. Etiketės apačioje visuomet yra parašyta, kiek kainuoja prekės vienetas, litras ar kilogramas. Taigi, kad galėtume matyti, kuri pakuotė išties kainuoja mažiau, reikia lyginti šias kainas.“

REKLAMA

Tačiau prekybos tinklo atstovas perspėja, jog ne visuomet pavyks sutaupyti perkant dideliais kiekiais. „Prieš perkant – viską reikia apmąstyti ir pasverti. Jei jūs gyvenate vienas, tuomet jums galbūt nereikia kelių kilogramų tam tikro produkto vien dėl to, kad jis kainuos pigiau nei mažesnė jo pakuotė, nes tiesiog nespėsite produkto suvartoti iki kol baigsis jo galiojimo laikas. Tačiau pirkimas dideliais kiekiais puikiai padeda sutaupyti šeimoms, ypač gausioms šeimoms“, – teigia jis.

REKLAMA
REKLAMA

Taupykite su euru

Ne paslaptis, kad euro įvedimas sukėlė šiokios tokios sumaišties pirkėjų galvose. Tačiau anot A. Petraičio, perdėtai jaudintis dėl valiutos pasikeitimo nereikėtų, pakanka žinoti keletą dalykų.

„Pirmiausia reikia pasidaryti savo namų darbus – paskaičiuokite, kiek maistui skirdavote prieš euro įvedimą ir nusistatykite didžiausią vieno krepšelio sumą eurais, kurią sau galite leisti – pavyzdžiui, 15 Eur (apytiksliai 50 Lt). Taip pat nenuvertinkite eurais išreikštų nuolaidų – jos atrodo vizualiai mažesnės, tačiau iš tiesų yra labai naudingos. Svarbiausia, nebijokite parduotuvėje užtrukti ilgiau analizuojant kainas. Prie naujos valiutos skaitinės kainų išraiškos priprasti taip pat padės ir dažnesnis lankymasis prekybos vietose, net ir nieko neperkant, ar kas savaitę leidžiamų akcijų leidinių vartymas ir analizavimas“, – patarimus dalina prekybos tinklo „IKI“ atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taupykite pirkdami privačių prekės ženklų produktus

Lietuvoje ir pasaulyje vis labiau populiarėja prekybos tinklų siūlomi prekės ženklai. Jų žinomumas didėja, o prekės vis tvirčiau įsitvirtina rinkoje. Anot A. Petraičio, didžiausia prekybos tinklų privačių prekės ženklų sėkmę nulemianti priežastis – pirkėjui naudingas prekės kokybės ir kainos santykis.

„Prekybos tinklas „IKI” valdo du privačius prekinius ženklus, norintiems taupyti – „IKI“ ir „CENTO“. Žema šios produkcijos kaina tiesiogiai priklauso nuo didelių gamybos kiekių ir reguliarių užsakymų. Taip pat sutaupyti padeda neįmantri pakuotė, lankstesnė kainodara, kuomet neinvestuojama į jų reklamą ir distribuciją. Tai, ką sutaupome mes, sutaupo ir pirkėjai“, – teigia prekybos tinklo atstovas. Atkreipkite dėmesį į prekių žymėjimus – karulius

REKLAMA

Norėdami išleisti mažiau atkreipkite dėmesį į parduotuvėse „IKI” esančias nuolaidas, tačiau nepamirškite išanalizuoti ir specialių prekių žymėjimų – karulių. Jie suteikia informacijos apie prekes, naujas akcijas ir nuolaidas. Pavyzdžiui, šiuo metu specialiu karuliu „FIKSUOTA KAINA” šio prekybos tinklo parduotuvėse yra pažymėta daugiau nei 100 būtiniausių prekių, kurių kainos ne didesnės nei pernai metų lapkritį, o kai kurios ir mažesnės.

„Siekdami palengvinti pirkėjų apsipirkimą po euro įvedimo, sausio pabaigoje pirmieji rinkoje užfiksavome daugiau kaip 100 būtiniausių produktų kainas, užtikrindami, jog šių produktų kainos yra ne didesnės nei pernai metų lapkritį, o kai kurios kainos yra net ir mažesnės. Prekes fiksuotomis kainomis žymime specialiu karuliu tam, kad pirkėjams nereikėtų ilgai ieškoti geriausių kainų pasiūlymų prekių lentynoje”, – kalba prekybos tinklo atstovas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų