REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį sekmadienį Lietuvoje nugriaudėję savivaldybių tarybų rinkimai sujudino ir sporto bendruomenę. Už gerai žinomus buvusius ir esamus atletus Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Visagine, Alytuje žmonės atidavė savo balsus tikėdamiesi geresnio gyvenimo. Kam pasisekė, o kas liko it musę kandęs?

Praėjusį sekmadienį Lietuvoje nugriaudėję savivaldybių tarybų rinkimai sujudino ir sporto bendruomenę. Už gerai žinomus buvusius ir esamus atletus Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Visagine, Alytuje žmonės atidavė savo balsus tikėdamiesi geresnio gyvenimo. Kam pasisekė, o kas liko it musę kandęs?

REKLAMA

Londono olimpinių žaidynių vicečempionas Jevgenijus Šuklinas pergales skina ne tik sporto varžybose. Visagine kanojininko vedamas Visuomeninis rinkimų komitetas „Visaginas – tai mes“ sulaukė daugiausiai žmonių pasitikėjimo – surinko net 9 mandatus. Pats J. Šuklinas surinko 1985 pirmumo balsus ir liko pirmoje vietoje. Kaip J. Šuklinui pavyks derinti sportą ir politiką? Matyt olimpietis tai jau suplanavo prieš eidamas į rinkimus.

„Sąžiningai dirbti. Neieškoti sau naudos, o dirbti už idėją. Tuomet sėkmė pati ateina, – Balsas.lt komentavo J. Šuklinas. – Turėjau palaikymą mieste, stengėmės pranešti visiems, kad einame ne vietos savivaldybėje užimti ar užsidėti pliusą karjeroje, o norime kažką gero miestui padaryti.“

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl olimpinis vicečempionas nusprendė žengti žingsnį per savivaldybės pastato slenkstį? „Myliu savo miestą, noriu čia gyventi. Nenoriu, kad išvažiuotų mano tėvai, draugai, o dabar tokia tendencija negera. Reikia pakeisti šią situaciją. Kitas dalykas – taryboje amžiaus vidurkis buvo 57 metai, o tai jauniausias miestas Lietuvoje. Kai ateidavome, neturėjome jokio palaikymo“, - teigė jis.

REKLAMA

Vilniuje su Lietuvos laisvės sąjunga (gavo 6 mandatus) kandidatavęs Lietuvos ledo ritulio rinktinės ir Elektrėnų „Energijos“ gynėjas Petras Nausėda džiaugėsi asmeniniu rezultatu. „Surinkau beveik 3000 balsų, o tai 60 proc. daugiau nei 2011 metais. Jaučiu progresą ir pasitikėjimą. Rezultatas labai geras“, - teigė jis.

10 numeriu sąraše ėjęs ledo ritulininkas šoktelėjo į 7 vietą, tačiau pritrūko kelių balsų, kad gautų mandatą. Jis nenusiminė: „Pagal praktiką, esu tikras, kad pateksiu. Visų pirma – Artūras Zuokas laimės mero rinkimus ir aš automatiškai pateksiu“.

REKLAMA
REKLAMA

Asociacijos „Lietuvos ledo ritulys“ prezidentas pastebėjo, kad Lietuvos laisvės sąjungos rezultatai šiek tiek nuvylė. „Vertinu pagal tai, kiek mieste nuveikėme, kiek gerų projektų, darbų, sprendimų atlikome, bet reikia daryti išvadas – gal per mažai komunikavome apie nuveiktus darbus. Yra ko mokytis“, - teigė jis.

P. Nausėda prisipažino, kad politikoje save mato ir toliau – „ dar tik kelio pradžia ir viskas prieš akis.“ Paklaustas ar nesirengia užleisti sporto, peties traumą vis dar besigydantis ledo ritulininkas atskleidė, kad jau po vasaros mėgins žaisti.

„Į NHL tikrai žaisti nevažiuosiu, bet Lietuvos čempionate žaisiu. Dabar dar būtų per daug pavojinga rizikuoti. Daug dėmesio skirsiu kartu ir visoms kitoms su sportu susijusioms veikloms. O artimiausiu išmėginsiu tenisą“, - kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Džiaugsmo rinkimai neatnešė fitneso bikinio rungties atstovė Kristina Narbutaitytė, dar žinoma iš televizijos projekto „Šuolis“. Partija „Jaunoji Lietuva“ Kaune neperžengė 4 proc. ribos, negavo taryboje mandatų, o sportininkė iš devintos vietos prieš rinkimus smuktelėjo į dešimtąją (260 balsų).

„Asmeniškai kažko nesitikėjau. Nei nuvylė, nei nustebino, – kalbėjo tokių rinkimų debiutantė. – Nuliūdino partijos rezultatas. Stanislovas Buškevičius tiek metų buvo vicemeru, buvo pažįstamas ir teko dirbti kartu. Jis už sportą buvo atsakingas ir man kaip sportininkei, gaila, kad negavo pankamai balsų ir vietų. Apmaudu. Tikėjausi, kad bus geriau“, - Balsas.lt komentavo K. Narbutaitytė.

REKLAMA

Paklausta apie ateity politikoje fitneso atstovė tvirtino, kad partijos tikrai nekeis: „Kokie tikslai bus partijos, bus matyti. O aš toliau ruošiuosi varžyboms. Sportas pirmoje vietoje. Už pusantro mėnesio pradėsiu sezoną varžybomis Osle, paskui Europos čempionatas ir taip toliau. Ilgas sezonas laukia.“

Į Alytaus savivaldybės tarybą išrinktas ir buvęs krepšininkas Tomas Pačėsas (628 balsai). Trenerio duonos ragavęs ir keliskart Lenkijos čempionu tapęs krepšinio specialistas į tarybą ėjo su Visuomeniniu rinkimų komitetu „Už Alytų“. Šis suskaičiavus balsus gavo du mandatus. Priešrinkiminiame sąraše ketvirtuoju įrašytas T. Pačėsas po rinkimų šoktelėjo į antrą vietą.

REKLAMA

Ne taip gerai debiutuoti rinkimuose sekėsi buvusiai Lietuvos sunkiosios atletikos žvaigždei Ramūnui Vyšniauskui. „Klaipėdos“ visuomeninis rinkimų komitetas gavo du mandatus, o iš pradžių 11 vietoje įrašytas Ramūnas Vyšniauskas su 356 balsais šoktelėjo tik dviem pozicijomis aukščiau – į devintąją. Traumų persekiojamas sunkiaatletis pernai baigė sportininko karjerą, trukusią beveik du dešimtmečius. 

Kaune sėkmingiausiai pasirodė Visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Kaunas“ su Visvaldu Matijošaičiu priešakyje. Čia jis gavo net 16 mandatų. Deja, į tarybą prasibrauti nepavyko buvusiai olimpietei, bėgikei, o šiuo metu lengvosios atletikos trenerei Ingai Juodeškienei. Ji sąraše buvo įrašyta 25 numeriu ir surinkusi 972 balsus pakilo į 22-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų