REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Po savivaldos rinkimų Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas neatmeta permainų galimybės partijos vadovybėje.

 Po savivaldos rinkimų Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas neatmeta permainų galimybės partijos vadovybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt ir bus, gal bus šį savaitgalį kalbama partijos taryboje. (...) Nenoriu vardyti kažkokių pavardžių - partija turėtų apsispręsti“, - antradienį BNS sakė partijos garbės pirmininkas V.Uspaskichas, paklaustas, ar po rinkimų neplanuojama svarstyti pasikeitimų partijos vadovybėje.

REKLAMA

V.Uspaskichas neatmetė, kad artimiausiu metu gali būti keliamas ir naujo partijos lyderio klausimas. Jis pats grįžti prie partijos vairo neketina, tačiau kas, jo manymu, galėtų užimti Loretos Graužinienės vietą, neatskleidė.

„Kai buvau pirmininkas, buvo šiek tiek kitaip kuriama strategija ir mes beveik visuose rinkimuose tik augome. Bet ne, aš pats nesiruošiu eiti į partijos pirmininkus“, - sakė jis.

Vertindamas „darbiečių“ pasirodymą rinkimuose V.Uspaskichas teigė, kad jis „nėra pavyzdingas“, o silpniausiai pasirodžiusiuose skyriuose, anot jo, turėtų keistis lyderiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbo partijos pasirodymas nėra pavyzdingas, bet mes išlaikome tą reitingą, apie kurį buvo skelbta. Kitas dalykas - praradome didžiuosiuose miestuose pozicijas. Visų pirma, neteisingai buvo pasirinkta strategija. Kitas dalykas, žmonės aptingę, galvoja, kad viskas vyksta automatiškai, yra „brendas“, partija ir nieko daryti nereikia. Ne - auga nauji žmonės, nauji lyderiai, eina, bendrauja su žmonėmis, daro tūkstančius susitikimų. Mūsiškiai to nedaro, tai ir gavo tai, ko užsitarnavo“, - BNS sakė V.Uspaskichas.

Jis pripažino, kad skaudžiausias praradimas yra būtent Vilniuje: čia partija neteko visų aštuonių turėtų mandatų ir neturės savo atstovo, o kandidatas į merus Jonas Pinskus surinko vos 2,5 proc. balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Uspaskichas tvirtino agituojantis antrajame Vilniaus miesto mero rinkimų ture palaikyti „naujas idėjas“ ir suteikti mandatą Liberalų sąjūdžio atstovui Remigijui Šimašiui.

„Vilnius nusipelnė naujų žmonių, naujų energijų, naujų idėjų. Galvoju, kad reikėtų pasitikėti, duoti galimybę R.Šimašiui pasireikšti“, - BNS sakė V.Uspaskichas.

Jis tvirtino, kad pati Darbo partija dar nėra apsisprendusi dėl kitų kandidatų palaikymo, tačiau jis esą jau per rinkimus pasiūlęs bendražygiams palaikyti Vilniuje „naujos koalicijos sudarymą“.

REKLAMA

Sekmadienį vykusiuose vietos savivaldos ir merų rinkimuose už „darbiečius“ šalies mastu balsavo 10 proc. rinkėjų, partija gavo 148 tarybos narių mandatus. Prieš ketverius metus vykusiuose rinkimuose „darbiečiai“ gavo 165 mandatus.

Šiemet į antrąjį turą tiesioginiuose merų rinkimuose išėjo 7 partijos kandidatai: Kėdainių rajone - Nijolė Naujokienė, Ukmergės rajone - Rolandas Janickas, Švenčionių rajone - Vytautas Vigelis, Širvintų rajone - Živilė Pinskuvienė, Skuodo rajone - Audronė Pitrėnienė, Raseinių rajone - Algirdas Gricius ir Alytaus rajone - Aurimas Truncė.

REKLAMA

Daugiausiai mandatų Darbo partija iškovojo Kėdainių (13), Širvintų (9), Alytaus (8) ir Švenčionių (8) rajonuose.

Pakartotinis balsavimas vyks kovo 15 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų