REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaimo parduotuvių plėšikai pasiųsti už grotų

 22-ejų Sandros Lukavičienės gyvenimas pastaruosius kelerius metus priminė kriminalinį filmą, kuriame nusikaltimus daranti herojė bėga nuo policijos, ritasi į prarają, kol galiausiai ją sustabdo pareigūnai ir įkiša už grotų.

 22-ejų Sandros Lukavičienės gyvenimas pastaruosius kelerius metus priminė kriminalinį filmą, kuriame nusikaltimus daranti herojė bėga nuo policijos, ritasi į prarają, kol galiausiai ją sustabdo pareigūnai ir įkiša už grotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar būdama nepilnametė S. Lukavičienė buvo teisiama už dalyvavimą neįgalaus vyro egzekucijoje, pernai – už grasinimus nužudyti vienerių metukų savo dukrą, už patyčias iš neįgalios merginos, už sukčiavimą ir neteisėtą banko kortelės panaudojimą, be to, su dvejais metais vyresniu Tadu Poviloniu ir nepilnamete bičiule plėšė kaimo parduotuves ir degalines.

REKLAMA

Antradienį Panevėžio apylinkės teisme trijulė už šiuos nusikaltimus buvo pasiųsta į kalėjimą. S. Lukavičienė laisvės neteko 4 metams, T. Povilonis – 3 metams ir 6 mėnesiams, nepilnametė jų bendrininkė – 1,5 metų. Apiplėšimų scenarijus lyg filmų

Praėjusių metų pavasarį trijulė keliavo po Panevėžio apskritį ir plėšė kaimo parduotuves. Plėšikams automobilio degalai nekainavo – jų įsipildavo degalinėse ir nesumokėję išvažiuodavo. Gali būti, kad nusikaltimų scenarijų jaunuoliai nusižiūrėjo iš užsienio filmų.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio, Kupiškio, Pasvalio ir Biržų rajonuose siaučiantys nusikaltėliai pritaikydavo momentą, kai kaimo parduotuvėje nebūdavo žmonių. Užėję neva apsipirkti jaunuoliai išsirinkdavo kokią nors nedidelę prekę: alaus skardinę, ledų.

Kai pardavėja skaičiuodavo grąžą, jie papurkšdavo dujų, griebdavo kasos aparato stalčių su ten esančiais pinigais ir dėdavo į kojas. Tiksliau – sėsdavo į prie parduotuvės paliktą automobilį ir paspausdavo greičio pedalą.

Kasos aparato stalčiuose jie rasdavo nuo keliasdešimties iki kelių šimtų litų. Apiplėštų parduotuvių pardavėjos įsidėmėjo ir nusikaltėlių automobilio markę, ir valstybinius numerius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trijulė įkliuvo 2014 metų balandžio pabaigoje Pasvalio rajone, Raubonių kaime. Pareigūnai kaip tik buvo gavę pranešimus apie Biržų ir Kupiškio rajone apiplėštas parduotuves. Degalinėje policininkai pastebėjo ieškomą automobilį ir sulaikė prie mašinos vairo sėdintį T. Povilonį. S. Lukavičienė ir jos nepilnametė bičiulė pasileido bėgti į skirtingas puses.

Merginas besivejanti pareigūnė iššovė į orą perspėjamuosius šūvius, tačiau bėglės skuodė neatsisukdamos. Vieną jų sugavo pareigūnė, o kitą sučiupti padėjo laukuose tąsyk dirbantis ūkininkas, buvęs pareigūnas.

REKLAMA

Panevėžio apylinkės teismas T. Povilonį leido sulaikyti trims mėnesiams, jo bendrininkes – mėnesiui. Areštinėje S. Lukavičienė mėgino žudytis ar inscenizavo savižudybę. Ligoninėje medikai neaptiko išorinių žalojimosi požymių, tad ji buvo grąžinta į kamerą. Grasino nužudyti savo vaiką

S. Lukavičienė, įtariama neįgalios merginos įžeidimu, grasinimu nužudyti mažametį vaiką ir sukčiavimu, slapstėsi nuo policijos. Jai už akių buvo paskirtas suėmimas.

Pareigūnai, nustatę S. Lukavičienės buvimo vietą viename Staniūnų gatvės bendrabutyje, atvyko jos suimti. Tačiau jauna moteris policininkų neįsileido. Pro langą ji iškišo savo vienerių metukų dukrelę, pagrasino ją išmesti ir pati iššokti. Moteris sėdėjo ant palangės ir gėrė alkoholį. Į vidų patekę pareigūnai S. Lukavičienės dukrą ir ją pačią nuvežė į ligoninę. Iš ten moteris paspruko. Kaip vėliau paaiškėjo, laiką leido su T. Poviloniu ir nepilnamete bičiule – keliavo po Panevėžio apskritį ir darė nusikaltimus.

REKLAMA

Įkliuvusiai S. Lukavičienei teko atsakyti už ankstesnius nusikaltimus, t. y. už tyčiojimąsi iš neįgalios mergaitės, už grasinimą nužudyti savo mažametę dukrą, už sukčiavimą. Ji neteko laisvės vieneriems metams. Bausmės laikas jaunai moteriai būtų baigęsis šių metų balandį. Kraupios egzekucijos dalyvė

Į teisėsaugos akiratį S. Lukavičienė pateko dar būdama nepilnametė. 2010 metų kovo 21-ąją viename bute buvo rastas negyvas protinę negalią turintis 33-ejų vyras surištomis kojomis ir rankomis, ant galvos užmautu plastikiniu maišeliu. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad žmogus buvo uždusintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija sulaikė 27 metų vietos gyventoją Giedrių P. ir jo šešiolikmetę draugę Sandrą, kuri tada turėjo mergautinę pavardę. Dar vienas nusikaltimo dalyvis, penkiolikametis, buvo apklaustas.

Paaiškėjo, kad Giedrius P. su dviem nepilnamečiais bičiuliais neįgalų vyrą uždarė ir beveik dvi dienas per prievartą laikė bute. Žmogus buvo spardomas, mušamas, kankinamas. Jam ant galvos buvo uždėtas maišas, kaklas aprištas virve ir vyras buvo paliktas numirti.

Teismas Giedriui P. skyrė 15 metų kalėti. Tuomet 17 sulaukusi S. Lukavičienė, dalyvavusi neteisėtai atimant laisvę panaudojus smurtą ir sukeliant pavojų žmogaus gyvybei ir sveikatai, buvo nuteista aštuonių mėnesių ir 20 dienų laisvės atėmimo bausme, tačiau Pataisos namų išvengė. Jai bausmės vykdymas buvo atidėtas vieneriems metams ir šešiems mėnesiams.

Be to, S. Lukavičienei buvo skirta 60 valandų nemokamų darbų, ji įpareigota būti namuose nuo 22 iki 7 valandos, dalyvauti socialinio ugdymo ir reabilitacijos programose. Inga Smalskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų