REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūristas į ringą kops pildydamas vaikystės svajonę

Kultūristas A. Pauliukevičius ruošiasi debiutui kovų narve – jis imsis su 50 kg lengvesniu MMA kovotoju A. Sitenkovu ir taip įgyvendins seną svajonę. Jau kovo 28 d. kovinio sporto mėgėjai galės išvysti neelinę dvikovą, kuri turėtų sudominti ir kultūrizmu besidominčius žmones – į kovų narvą žengs Andrius Pauliukevičius, kuriam iššūkį metė vienas geriausių mišrių kovos menų (MMA) kovotojų šio sporto istorijoje Lietuvoje – Artemijus Sitenkovas.

REKLAMA
REKLAMA

Viena ryškiausių Lietuvos kultūrizmo žvaigždžių A. Pauliukevičius šio iššūkio sulaukė stebėdamas „Vale Tudo Fight night“ serijos turnyrą.

REKLAMA

„Tai yra amžina diskusija – kas nugalėtų: jėga ar technika? Žinoma, kiekvienu atskiru atveju atsakymas gali būti skirtingas ir jis priklauso nuo to, koks didelis jėgos ir technikos skirtumas yra tarp varžovų. Aš spėju, kad Artemijus apie tai yra daug kartų galvojęs ir išvydęs mane tarp žiūrovų, pamatė galimybę į tą klausimą atsakyti – išėjo į narvą, paėmė mikrofoną ir mane iškvietė. Tai buvo netikėta. Aš greitai susivokiau, kodėl jis tai daro ir man ta idėja pasirodė labai įdomi. Man tai bus vertinga patirtis ir didžiulė garbė, nes jis tituluotas sportininkas“, – prieš artėjančią kovą sako A. Pauliukevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Kova vyks pagal imtynių taisykles, o ji žada būti įdomi vien dėl to, kad A. Sitenkovo varžybinis svoris – vos 57 kg. Tuo tarpu A. Pauliukevičius yra sunkesnis geru pusšimčiu kilogramų. Nepaisant to, kultūristas juokauja, kad lyginant jo ir Artemijaus patirtį parteryje, jie kaip profesorius ir dvejetukininkas.

Kultūristas kovų menus praktikuoja jau pusantrų metų – pradėjo nuo bokso, vėliau jį treniruojantis Alfredas Lifšicas įtraukė žemus smūgius kojomis, keliais, alkūnėmis, o artimiausiu metu vyrai pradės mokytis imtynių veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Treniruojuosi 1-2 kartus per savaitę. Vis dėlto, pirmiausia esu kultūristas ir neturiu prabangos tam skirti daugiau laiko“, – sako Andrius. Jį treniruojantis A. Lifšicas yra vienintelis treneris Lietuvoje, kurio auklėtinis dalyvauja prestižiškiausiose JAV mišrių kovos menų organizacijos „Ultimate Fighting Championship“ (UFC) rengiamose kovose –– jo nurodymų klauso ukrainietis Nikita Krylovas. Per savo karjerą jis yra iškovojęs 18 pergalių ir patyręs 4 pralaimėjimus. UFC kovose ukrainietis pergale džiaugėsi tris kartus per penkias kovas.

REKLAMA

„Man reikėjo rasti protingą trenerį, kuris išmanytų savo sritį ir tuo pačiu suprastų, kad aš ateinu iš kultūrizmo ir turiu jėgą, bet neturiu greičio ir ištvermės, kas kovotojui yra svarbiau. Dėl to dirbti su manimi reikia specifiškai. Alfredas kuria mano kovojimo stilių pagal tai, ką aš galiu padaryti geriausiai“, – pasakoja Europos čempionas.

Kultūristas neatsitiktinai susidomėjo kovos menais – pirminis impulsas aplankė dar paauglystėje, žiūrint kovinius filmus su to meto superžvaigždėmis Arnoldu Scwharzeneggeriu, Sylvesteriu Stallone, Jeanu-Claude Van Dammu, Dolphu Lundgrenu. Jau studijuodamas Andrius praleisdavo paskaitas, jei per televizorių rodydavo kultinį filmą „Rokis“.

REKLAMA

 

Pradėjęs praktikuoti kovos menus A. Pauliukevičius pastebėjo, kad tai teigiamai atsiliepia ir darbui su svoriais sporto salėje.

„Teoriškai kovos menai ir kultūrizmas negali artimai draugauti ir tai turėtų man trukdyti. Praktiškai, padidinęs ištvermę, dabar dirbdamas su svoriais, aš daug greičiau atsistatau po serijų ir galiu treniruotis didesniu tempu. Tai reiškia, kad treniruotę galiu atlikti greičiau, greičiau pavalgyti ir pradėti atsistatymo procesą. Mano atveju kultūrizmas labiau trukdo kovų menams, nei kovų menai kultūrizmui“, – pasakoja sportininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai nebus pirmas kartas, kai Lietuvos kultūristas lipa į kovų narvą – Robertas Burneika du kartus kovojo pagal MMA taisykles ir abi kovas laimėjo, nors ir susilaukė nemažai pajuokų iš šiuo sportu besidominčių žmonių. A. Pauliukevičius pats neatmestų galimybės susirungti dinamiškoje kovoje: „Man daug dalykų yra įdomūs ir jei kažkada jausiu, kad galiu tai padaryti, pabandysiu“.

Nepaisant to, kultūristas supranta, kad labai gerų rezultatų ringe tikrai nepasiektų ir savo galimybes vertina realiai.

„Aš esu lankstesnis ir judresnis nei dauguma kultūristų, bet sunkiasvoris automatiškai reiškia lėtesnis ir ne toks ištvermingas. Tai natūralu, reikia tai pripažinti ir realiai save vertinti. Stengsiuosi padaryti geriausia, ką galiu, bet tai pirmiausia darau dėl patirties ir pildydamas dar vieną vaikystės svajonę“, – pripažįsta Andrius.

REKLAMA

Po debiuto narve kovo 28 d. „Vale Tudo Fight Night 4“ turnyre A. Pauliukevičius planuoja grįžimą į kultūrizmo sceną, vėliau kino teatruose pasirodys filmas, kuriame jis atliko vaidmenį, o metų gale bus išleista antroji sportininko knyga.

„Tai bus įdomūs, įvairūs ir labai vaisingi metai“, – džiaugiasi A.Pauliukevičius.

Mažvydas Laurinaitis, sportas.info

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų