REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galimybe reitinguoti politikus per savivaldybių tarybų rinkimus pasinaudojo 67,53 proc. rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Galimybe reitinguoti politikus per savivaldybių tarybų rinkimus pasinaudojo 67,53 proc. rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktyviausiai pirmumo balsus skirstė Šilalės rajono rinkėjai, tokių buvo 88,7 proc., Šilutės rajone šia teise pasinaudojo 80,76 proc., Trakų rajone - 79,37 proc. rinkėjų. Taip pat rinkėjai šia galimybe aktyviai naudojosi Alytaus rajone - 78,91 proc., Birštone - 79,86 proc., Neringoje - 79,27 proc., Pagėgiuose - 78,54 proc., Raseinių rajone - 77,71 procento. Mažiausiai - 49,79 proc. - galiojančių biuletenių su reitingo balais buvo Molėtų rajone, Pasvalio rajone - 50,92 procento.

REKLAMA

Reitingo balai daugeliu atveju sutapo su partijų sudarytais sąrašais ir sąrašų lyderiai nepakito, tačiau esama ir didelių šuolių, kurie rinkėjų pasirinkimu lėmė mandatą. Pavyzdžiui, Kauno mieste Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąraše 74-oje pozicijoje įrašyta dabartinio mero Andriaus Kupčinsko sutuoktinė Jurgita Kupčinskienė surinko per 1700 reitingo balsų ir pakilo į dešimtą vietą, tuo pačiu gaudama ir tarybos nario mandatą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių mieste reitingavimas į viršų smarkiai pakėlė kito politiko, parlamentaro socialdemokrato Edvardo Žakario sutuoktinę. Jolanta Žakarienė, surinkusi daugiau kaip pusšimtį reitingo balų, Šiaulių miesto socialdemokratų sąraše iš 62 pakilo į šeštą vietą ir užsitikrino mandatą.

Kauno liberalų rinkėjai į viršų išreitingavo Seimo narę Dalią Teišerskytę - tiesa, pakilusi sąraše per beveik 60 pozicijų mandato ji negauna. Tuo metu kitas liberalas parlamentaras Eugenijus Gentvilas, įrašytas į Klaipėdos rajono rinkimų sąrašą, iš paskutinės 53-ios sąrašo vietos pakilo į penktą ir galėtų tapti tarybos nariu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikas BNS sakė į tarybą neisiantis, nes į sąrašą įsirašė norėdamas padėti vietos liberalams, o už save balsuoti neagitavo.

„Aš sakiau, kad vertesni taryboje yra būti kiti, jaunesni žmonės sąraše. Esu pasakęs, kad gali manęs nereitinguoti, aš tikrai noriu padėti kolegoms ir mandato nesitikiu, būdamas paskutinėje vietoje ir kad jo neimsiu, nes mano tikslas yra 2016 metai Seimo rinkimai Gargžduose. Aš įsipareigojau čia balotiruotis, kaip juokauju, reikia „nudaužti“ Petrą Gražulį. Mandato neimu, rajone tai niekam nėra staigmena“, - sakė E.Gentvilas.

REKLAMA

Tuo metu žinoma pavardė socialdemokratų kandidatui Šalčininkų rajone Valdemarui Tomaševskiui, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovo ir buvusio kandidato į sostinės merus Valdemaro Tomaševskio bendrapavardžiui, sėkmės neatnešė. Partijos sąraše Šalčininkų rajone įrašytas trečioje vietoje, po reitingavimo jis nukrito į septintąją. Socialdemokratai čia gavo vieną mandatą taryboje.

Sekmadienį Lietuvoje vyko savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų