REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
62
Vėluojantiems „Powerfight“ turnyras nebuvo gailestingas (nuotr. Beno Dragūno)
62

Savaitgalį Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre vykęs dvikovų sporto „Powerfight“ ciklo turnyrų tęsinys tapo savaitgalio aktualija sporto aistruoliams.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp daugumos gerbėjų, negailinčių pagyrų drąsiems Lietuvos kovotojams, atsirado ir besiskundžiančių.

REKLAMA

„Atvykau į Kauną iš kito Lietuvos galo vien dėl šio renginio. Prie įėjimo prastovėjau gal pusę valandos vien tam, kam išgirsčiau, jog visi bilietai jau parduoti ir galimybės patekti į vidų neturiu. Tokių „laimingųjų“ kaip aš buvo nemažai“, – komentavo dvikovų sporto gerbėja, kuri į renginį pateko tik pasinaudojusi atskira organizatorių išimtimi.

Lietuvos muaythai sąjungos generalinis sekretorius N. Lukšas į tokius pareiškimus reagavo santūriai ir pateikė diplomatišką atsaką. „Dabartiniai turnyrai yra tik lengvas apšilimas prieš planuojamą didįjį šou. Kol kas „Powerfight“ rengiame „Žalgirio“ arenos amfiteatre, kuriame telpa ne visi norintys. Malonu matyti, kad susidomėjusiųjų skaičius sulig kiekvienu turnyru auga. Ateityje dar žadame nustebinti žymiai didesniais mastais. Atsiprašome nepatekusiųjų į renginį ir rekomenduojame kitą kartą bilietus įsigyti iš anksto“, – komentavo N. Lukšas.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovai, „negavę malonės“ stebėti „Powerfight“, pasakoja, kad jie turėjo ir kitą alternatyvą, tačiau to nepadarė. Kaune tuo pačiu metu vyko panašaus pobūdžio turnyras.

„Džiugu, kad yra dvikovų sporto sekėjų, taip pat organizuojančių panašius renginius. Tai įrodo, kad Lietuvoje šis sportas populiarėja ir suteikia publikai progą rinktis, – taip kiekvienas gali patenkinti savo lūkesčius. Viliuosi, kad laiko perspektyvoje panašių susibūrimų vis daugės ir dirbdami kartu pasieksime savo užsibrėžtus tikslus“, – kalbėjo Lietuvos muai tai vyriausiasis treneris Marius Misiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvykusiame „Powerfight“ renginyje žiūrovai mėgavosi net 12 kraują stingdančių kovų, kuriose susijungė skirtingas kovos rūšis kultivuojantys sportininkai. Pagal muai tai, MMA ir K1 taisykles kovojantys perspektyviausi Lietuvos talentai ir svečiai iš užsienio stebino kvapą gniaužiančiu ir adrenalino kiekį kraujyje pumpuojančiu reginiu.

Pirmojoje kovoje pagal muai tai taisykles susirungė Marijampolės sporto klubo „Remeris“ auklėtinis Ignas Sajatauskas ir Trakų „Mustango“ sportininkas Tomas Strobeika. Saldų pergalės skonį teisėjų sprendimu jautė T. Strobeika.

REKLAMA

Antrojoje vakaro kovoje teisėjai nusprendė pergalę atiduoti Marijampolės klubo „Remeris“ auklėtiniui Sauliui Urbonui, į ringą stojusiam prieš kauniečių palaikomą „Titano“ kovotoją Mykolą Juodeiką.

Pergalė atiteko ir dar vienam Marijampolės „Remerio“ sportininkui Rokui Varankai, taip pat išplėšusiam nugalėtojo taurę iš Kauno „Titano“ auklėtinio Manto Karicko.

Įsibėgėjus vakaro kovoms, Trakų „Mustango“ kovotojas nokautavo Marijampolės „Remerio“ atstovą Marių Mineiką ir taip sukėlė tikrą emocijų bangą visoje arenoje.

REKLAMA

Kaunietis Mindaugas Narauskas iš „Titano“ nuskynė laurus prieš marijampolietį Lauryną Damidavičių ir taip apgynė šio sporto klubo garbę.

Sekdamas kolegos pavyzdžiu, „Titano“ atstovas M. Narauskas savo klubui išplėšė dar vieną pergalę, techniniu nokautu laimėjęs prieš Šakių „Ošimo“ atstovą Ernestą Varenkevičių.

Pagal MMA taisykles susigrūmus vilniečiui, sporto klubo „Valetudo MMA“ sportininkui Vytautui Beručkai ir Kauno „Titano“ atstovui Ovidijui Jurginui, skausmingu rangos laužimu privertęs priešininką pasiduoti, pergalės skonį jautė vilnietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienos MMA kovos baigčiai taip pat buvo panaudotas skausmingas rankos laužimas, kuris nulėmė Šiaulių „Drakono“ klubo kovotojo Luko Plečkaičio laimėjimą. Į ringą jis stojo su Šakių „Ošimo“ auklėtiniu Arnoldu Ragažinsku.

Devintojoje vakaro kovoje nugalėtojo taurę, susikovęs su Trakų „Mustangas“ atstovu Andriumi Kasovskiu, išplėšė Panevėžio „Kovos akademija“ sportininkas Dainius Džiugas.

Daugiausiai diskusijų sukėlė ir labiausiai muai tai gerbėjų laukiamos buvo tarptautinės kovos, kuriuose vieni geriausiųjų Lietuvos atstovų, Kauno „Titanas“ sporto klubo nariai surėmė pirštines su garsiais Baltarusijos muai tai profesionalais.

REKLAMA

Vakaro superdvikovose šį kartą ne tik vyrai demonstravo savo jėgą. Į ringą stojo ir nei kiek ištverme ir drąsa vyrams nenusileidžiančios dailiosios lyties atstovės. Lietuvė Vaida Masiokaitė nepabūgusi išsūkio mesti net gi pačiai pasaulio muai tai čempionei iš Baltarusijos Alionai Muratovai, deja, pergalės Lietuvai neiškovojo – dvikova buvo sustabdyta, kuomet baltarusė sužalojo lietuvaitę ir ši tęsti kovos nebegalėjo.

Dar vienoje tarptautinėje dvikovoje į ringą įžengė Lietuvos atstovas Jonas Valančius ir sportininkas iš Baltarusijos Timuras Mamedovas. Gausių salės ovacijų ir paraginimo šūksnių palaikomas, Jonas Valančius iškovojo nugalėtojo taurę, taip apgindamas Lietuvos garbę.

REKLAMA

Paskutinėje, bet toli gražu ne prasčiausioje vakaro super dvikovoje, pirštines surėmė Europos muai tai čempionas Sigitas Gaižauskas ir dar vienas baltarusis - Baltarusijos čempionas bei „Wako“ Europos kikbokso čempionato prizininkas Pavelas Šelestas. Garsūs titulai neišgąsdino profesionalaus Lietuvos muai tai atstovo ir lietuvis įrodė priešininkui savo pranašumą.

Kraują stingdančias kovas stebėjo, nugalėtojus apdovanojo ir sveikino žymūs Lietuvos sporto, verslo ir teisės atstovai, tarp jų ir Erikas Tamašauskas, Gediminas Juodeika, Julius Čiegis, Merūnas ir Erika Vitulskiai ir kiti. Renginio organizatoriai dėkojo rėmėjams, be kurių šie turnyrai įvykę nebūtų, žaviosioms Kauno Žalgirio šokėjoms, pranešusioms apie kiekvieną raundą ir net sukėlusioms tikrą šou dvikovų ringe ir, žinoma, ištikimiems muai tai žiūrovams, atėjusiems pažiūrėti POWERFIGHT ciklo turnyrų pradžios. „Be galo smagu stebėti ne tik kraują stingdančias kovas, tačiau ir susižavėjimo kupiną publiką, palaikančią savo atstovus, sergančią už numylėtus sportininkus ir įsitraukiančią į muai tai karštinę. Džiugu, kad Lietuva jau pasiruošė ir subrendo dvikovų sportui“, – renginio įspūdžiais dalinosi K-1 federacijos prezidentas, Lietuvos kovos menų legenda Romualdas Navickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusius „Powerfight“ turnyre ir stebėjusius visas kovas iš arti, kviečiame komentaruose pasidalinti savo įspūdžiais, pageidavimais ir pastebėjimais. Renginio organizatoriai žada, kad į žiūrovų norus ir pastebėjimus bus atsižvelgta.

Kitos „Powerfight“ kovos jau ruošiamos, organizatoriai tikslią datą žada paskelbti jau šią savaitę. Norėdami stebėti kraują stingdančias kovas, sekite informaciją spaudoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų