REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų portalo „Balsas.lt“ vaizdo konferencijoje lankėsi keturi žavūs svečiai – grupės „DAR“ nariai Arvydas Martinėnas-Vudis, Algirdas Grudinskis-Grūdas, Indrė Grikšelytė bei Kristina Mažeikaitė. Ketveriukė atsakė į jūsų atsiųstus klausimus.

Naujienų portalo „Balsas.lt“ vaizdo konferencijoje lankėsi keturi žavūs svečiai – grupės „DAR“ nariai Arvydas Martinėnas-Vudis, Algirdas Grudinskis-Grūdas, Indrė Grikšelytė bei Kristina Mažeikaitė. Ketveriukė atsakė į jūsų atsiųstus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jėzus Kristus: Kur vyksta jūsų koncertai? Nieko iki šiol apie jus negirdėjau. Kodėl? Ar tik kultūrų namuose liaudį linksminate?

REKLAMA

Arvydas: Su kultūrų namais jau pabaigėme prieš du metus. Kaip sakant, apvažiavome didžiąją Lietuvos dalį, kultūros namų, labai sėkmingai. Dabar mus galima pamatyti miesto šventėse, per televizorių ir www.grupedar.lt. Užsukite pažiūrėti mūsų pasirodymo.

Indrė: Mes labai apsidžiaugtume, jeigu Jėzus Kristus ten užsuktų.

Ieva: Ar laikote save populiariais? Ar jaučiate konkurenciją tarp kitų pop scenos grupių? Kuo stebinsite savo klausytoją?

REKLAMA
REKLAMA

Arvydas: Konkurencijos nejaučiam, nes esame vienintelė tokios sudėties grupė Lietuvoje. Mūsų ir koncepcija grupės tokia, kad mes dainuojame lietuviškus šlagerius, tarp kurių įpiname ir vieną kitą savo autorinę dainą.

Indrė: Mes savo klausytoją nuolatos stebinam atkuriant senesnius kūrinius, prikeliant juos iš pelenų. Mus iš tiesų myli ir patys dainų kūrėjai, kurių dainas perdainuojam. Mes džiaugiamės, kad galime ir publiką pakelti ant kojų.

Arvydas: Aš tik noriu pasidžiaugti, kad tiek Stasys Povilaitis, tiek Kąstytis Kerbedis, tiek Vytautas Šiškauskas yra palaiminę iš jų repertuaro mūsų perdarytas dainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kristina: Atsiranda ir iš senų atlikėjų, kurie patys paprašo, ar galėtumėte perdaryti mano kokį kūrinį. Tai labai džiugina, nes reiškia jie pasitiki mumis.

Algirdas: O didžiausias įvertinimas, kai perdarinėji jau pasenusius kūrinius, atrodytų jaunimui, ir matai, kad nuo mažiukų iki pat didelių atsiranda klausytojų, kurie įvertina teigiamai.

Naglas: Ką manote apie estrados scenoje vis dar judančius senukus, laimas dambrauskaites, birutes žemaitytes?

Algirdas: Manau, kad ir iš jų yra ko pasimokyti. Daugiametė patirtis atneša daug. Gali ne taip draskytis scenoje, bet padaryti kažką laiku ir vietoje. Amžius gal duoda savo atlikėjams išvaizdoje, judrume, bet patirties, kaip sakant, gimęs jos negausi.

REKLAMA

Kristina: Jeigu atlikėjas vis dar kruta ant scenos, vadinasi, jis turi savo klausytoją.

Arvydas: Nes jis yra reikalingas.

Indrė: Mes labai gerbiam atlikėjus, semiamės iš jų patirtį, idėjas.

Raumuo: Ar mokėtės dainavimo? Atsakymas choras – netinka.

Indrė: Mes su Kristina ten ir susipažinom, nuo vaikystės, nuo mažų dienų. Mokėmės džiazo vokalo pagrindų ir nemažai laiko.

Kristina: Ne tik grupėje, bet ir pačios turim savo mokinių su kuriais dalyvaujame įvairiuose konkursuose čia, Lietuvoje, taip pat ir užsienyje. Taip kad mokam, žinom ir dalinamės savo patirtimi.

REKLAMA

Arvydas: O aš esu praėjęs gatvės mokyklą. Labai ilgą laiką ten dainavau. Kai prasidėjo Kelias į žvaigždes, teko turėti pamokas pas Deivį Norvilą, Edvardą Kaniavą, Povilą Meškėlą. Esu šiek tiek ragavęs profesionalių pamokų, o šiaip daugiausia susiformavo tas balsas jau gatvėj.

Algirdas: Aš ko gero paantrinsiu Arvydui, nes patirtis labai panaši iš tikrųjų.

Apsauginis: Kas atsakingas už jūsų sceninį įvaizdį? Tie žali švarkai baisūs. Kokį kvailiausią nutikimą esate patyrę per koncertus? 

Arvydas: Sceniniu įvaizdžiu daugiau rūpinasi merginos.

Indrė: Mes rengiamės pačios sau. Tad jeigu buvo negražūs švarkeliai, apsaugini, juos išsirinko Vudis ir Grūdas (juokiasi)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arvydas: Bet dabar turim naujus, mėlynus kostiumus, kuriuos pirkom toj pačioj parduotuvėj, kur ir Radžis perkasi, tai apsaugini, labai laukiam komentaro. Kalbant apie situacijas per koncertus, turėjome atlikti dainą Sudeginti tiltai, per ketvirtą ar penktą koncertą iš eilės, visi buvome gerokai pavargę. Aš pristatinėjau koncertą ir sakau, o dabar pačio Stačio Povilaičio daina. Tikrai nepiktybiškai tai išsprūdo (juokiasi).

Justė: Norėjau paklausti ar mokote niekur dainavimo nelankiusius mokinius?

Arvydas: Ne tik, kad mokom, bet ir kviečiam. Mūsų merginos pasirengusios perduoti ne tik patarimus, bet ir savo patirtį.

REKLAMA

Indrė: Mokome nuo pat pagrindų – kvėpavimas, balso formavimas, tembro ieškojimas. Šiek tiek pasimokius atsiranda galimybė padirbėti ir įrašų studijoje, matyti žinomus veidus, vidinę virtuvę.

Liuba: Grūdai, ar žmona nepavydi, kad dirbi su dviem panelėmis?

Algirdas: Kad ne. Jinai labai jumis pasitiki ir myli kaip ir mane (šypsosi).

Jėzus Kristus ir Rimtolis: Ar dainuojate vestuvėse? Jei norėčiau jus pakviesti į savo šventę, kada turėčiau pradėti taupyti?

Choru: Pradėti taupyti dabar (juokiasi).

Arvydas: Vestuvėse mes dainuojam ir dažnai mus kviečia. Ką noriu pabrėžti, mes nesame vestuvių muzikantai. Mūsų programa yra iki dviejų valandų. Mes esame paruošę ne tik vestuvėms, bet ir jubiliejams skirtą programą, kurią pavadinome „Sveikinimų koncertas“. Tai vienintelė tokio pobūdžio programa Lietuvoje. O honorarai, mes nesam iš pigiųjų ir, žinoma, priklauso nuo laiko, vietos, programos turinio.

Rintintinas: Merginos, ar jūsų širdys užimtos?

Indrė ir Kristina: Taip, užimtos muzika. Tai tiek.

Arvydas: Rintintinai, tai tiek (juokiasi).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų