REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reda Gilytė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Visų tarnybų statutiniai pareigūnai, pažeminę pareigūno vardą, bus nedelsiant šalinimai iš tarnybos. Tokią tvarką patvirtino vidaus reikalų ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Vairavimas, nors ir ne darbo metu, apsvaigus nuo alkoholio psichotropinių ar kitų svaigiųjų medžiagų, buvimas darbe išgėrus bet kuriam policininkui, pasieniečiui, ugniagesiui, Vadovybės apsaugos departamento ar Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnui reikš atleidimą iš darbo. Pasak vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio, už tokius pažeidimus turi būti taikoma griežčiausia bausmė.

REKLAMA

„Vidaus reikalų sistema yra valdoma ir vadovaujasi vienais principais. Jeigu, sakykim, policijoje už pareigūno vardo diskreditavimą (...) pastaruosius ketverius metus vienareikšmiškai pareigūnai šalinami iš darbo, nepriklausomai nuo pareigų rango, tai kitose vidaus reikalų sistemos dalyse vertinimai yra kitokie, jie sėkmingai paliekami toliau darbuotis. To tikrai negali būti“, – sako S. Skvernelis.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas teigia pritariantis ministro sprendimui. Tačiau sako, kad tarp ugniagesių tokių nusižengėlių daug nėra. Per pastaruosius dvejus metus tik vienas buvo nustatytas darbo vietoje neblaivus, o išgėrę prie vairo pernai sučiupti du ugniagesiai. Visi jie jau nebedirba tarnyboje.

REKLAMA
REKLAMA

„Toks mitas dar iš tų sovietinių laikų ateidavo, kad gaisrininkas į gaisrą atvažiuoja visuomet be vandens ir gerokai išgėręs. Dalis tiesos buvo ir kada mes pradėjom kurti savarankišką Lietuvos priešgaisrinę tarnybą. (...) Tam dėmesys buvo skiriamas labai didelis ir praktiškai nuo 1990 metų mes nesitaikstome su jokiais išgėrimais darbo vietoje“, – sako Remigijus Baniulis, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius.

Vidaus reikalų ministras nenorėjo detalizuoti, kurioje tarnyboje toliau dirba pažeminusieji pareigūno vardą, tačiau pabrėžė, kad tokių vidaus reikalų sistemoje yra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turim tokią paradoksalią situaciją, kada tie atvejai jau įvertinti vieną kartą ir antrą kartą jų bausti už tą patį pažeidimą nėra jokių galimybių, tokiu būdu išvengia atsakomybės, kurios buvo nusipelnę“, – sako vidaus reikalų ministras S. Skvernelis.

Praėjusį savaitgalį Valstybės sienos apsaugos tarnybos Aviacijos rinktinės vado pavaduotojas Vilniuje apdaužęs taksi automobilį bandė sprukti, o sugautas atsisakė tikrintis girtumą. Pasak tarnybos atstovo, šis pareigūnas kol kas nėra atleistas. Dėl jo pašalinimo iš tarnybos vadovas spręs gavęs tarnybinio patikrinimo išvadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų