REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiuo metu darbo pasiūlymų žvalgosi ne tik tie, kurie darbo neturi, bet ir dirbantieji, norintys pakeisti darbovietę ar imtis kitokios veiklos, susirasti naujų iššūkių. Daliai darbuotojų aktualus ir papildomas darbas. Ko darbuotojai tikisi iš darbo rinkos šiais metais?

 Šiuo metu darbo pasiūlymų žvalgosi ne tik tie, kurie darbo neturi, bet ir dirbantieji, norintys pakeisti darbovietę ar imtis kitokios veiklos, susirasti naujų iššūkių. Daliai darbuotojų aktualus ir papildomas darbas. Ko darbuotojai tikisi iš darbo rinkos šiais metais?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo portalo CVbankas.lt atlikto tyrimo rezultatai patvirtino, kad šiuo metu darbais domisi ir juos turintieji, ir dar tik bandantieji įsilieti į darbo rinką – tarp ieškančiųjų yra dar niekuomet nedirbusių, yra jau keletą darboviečių pakeitusių, yra ir šiuo metu dirbančių. Ne visi dirbantieji nori esamą darbą keisti kitu – vidutiniškai kas dešimtas darbuotojas norėtų dirbti papildomai.

REKLAMA

Labiau pagrįsti ir atitinkantys siūlomą darbą reikalavimai, geresnės darbo sąlygos, apskritai įvairesni darbo pasiūlymai – tai, ko šiemet labiausiai tikisi darbuotojai. Pasak CVbankas.lt respondentų, svarbu, kad nebūtų keliami per dideli reikalavimai kandidatams, kad atsirenkant darbuotoją būtų konkrečiai suformuluojama, kokios jo savybės būtinos darbe. Darbuotojai pageidauja, kad darbdaviai įvertintų, kokį darbą ir sąlygas siūlo patys, ir iš kandidato nereikalautų per daug.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat tikimasi, kad gerės darbo sąlygos – darbuotojai nori uždirbti daugiau. Be to, respondentų teigimu, norėtųsi dar didesnio darbo rinkos augimo ir daugiau patrauklių darbo pasiūlymų.

Didelė dalis darbuotojų šiemet į darbo rinką žvelgia optimistiškai – CVbankas.lt tyrimas atskleidė, kad trečdalis darbuotojų mano, jog jiems darbą susirasti šiuo metu pakaktų iki mėnesio laikotarpio (keliolika procentų įsitikinę, kad pakaktų vos savaitės). Šiek tiek daugiau nei ketvirtadalis respondentų mano, kad paieškos galėtų trukti nuo mėnesio iki pusmečio. Dar apie trečdalį galvoja, kad darbo paieškos galėtų trukti ilgiau nei pusę metų, likusieji nusiteikę pesimistiškai – kad šiuo metu jiems darbo susirasti apskritai nepavyktų. Iš tyrimo rezultatų matyti, kad nėra aiškaus termino, per kurį darbuotojai tikisi galį susirasti darbą – tai priklauso ne tik nuo darbo pasiūlymo ar darbdavio noro per tam tikrą laiką surasti darbuotoją, bet ir nuo paties kandidato savybių, darbo patirties, kompetencijos ir kt.

Paklausti, kiek laiko trunkančios darbo paieškos rodo, kad kažkas negerai, daugiau nei pusė respondentų mano, kad ilgesnis nei pusės metų periodas jau yra signalas, kad darbo ieškoma per ilgai – todėl reikėtų iš naujo apmąstyti savo darbo paieškos strategiją. CVbankas.lt tyrimo dalyvių nuomone, užsitęsusios darbo paieškos priežasčių gali būti daugybė: gali būti, jog pats darbuotojas skiria per mažai dėmesio darbo paieškoms, galbūt pervertina savo gebėjimus. Būna ir taip, jog keičiantis situacijai darbo rinkoje tam tikrų specialistų paklausa sumažėja ar jie tuo metu pasidaro ne tokie paklausūs. Respondentų teigimu, jei jaučiatės užstrigę, ieškodami darbo, verta į darbo rinką pasižiūrėti plačiau, galbūt apsvarstyti alternatyvias darbo sritis, kritiškai įvertinti savo lūkesčius, atsižvelgiant į situaciją rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų