REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausio visų laikų Lietuvos badmintonininko Kęstučio Navicko iniciatyva, kovo pradžioje, vyks jau antrasis labdaringas badmintono turnyras. Jis bus skirtas vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis paremti.

REKLAMA
REKLAMA

Sportininkas džiaugiasi praeitais metais pavykusiu ir didelio susidomėjimo sulaukusio paramos renginio. Čia susirinko ne tik gausus būrys norinčių išbandyti save, patys badmintonininkai, jų šeimų nariai ar artimieji, bet ir žymūs žmonės. Šiais metais, garsių žmonių, norinčių padėti vaikams taip pat netrūks. Kaip gimė idėja organizuoti labdaringą badmintono turnyrą? Jau kelerius metus kirbėjo mintis, jog savo žinias, per daugelį metų sukauptą sportinę ir gyvenimišką patirtį galiu įprasminti padėdamas visuomenės užmirštiesiems. Seniai pažįstu Rimantą Kaukėną, man labai patiko, jog jis yra stipri asmenybė ir turi įkūręs fondą, skirtą sergantiems vaikams paremti, todėl net nedvejojęs nusprendžiau prie jo prisijungti. Juk vaikai – mūsų ateitis, todėl Jiems norisi skirti ypatingai didelį dėmesį.

REKLAMA

Koks šios idėjos tikslas?

Be jokios abejonės, svarbiausias tikslas – surinkti kiek įmanoma daugiau lėšų, onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams paremti, išpildyti jų svajones ir pagerinti gydymo sąlygas. Žinoma, norime ir atkreipti visuomenės dėmesį į šią opią problemą, paskatinti neužmiršti tų, kuriems mūsų labiausiai reikia. Juk kiekvienam savo problemos atrodo pačios didžiausios, bet dažnai juk tai nėra teisinga.

REKLAMA
REKLAMA

Ką Jums pačiam reiškia prisidėti prie visuomenės dėmesio atkreipimo, lėšų teikimo sergančiųjų vaikų gydymui?

Man tai beprotiškai svarbu. Aš noriu prisidėti ir jaučiu atsakomybę už sergančiuosius. Daugelis mūsų yra susidūrę su onkologinėmis ligomis ar šeimoje, ar giminėje – tai aplenkia tik retą žmogų. Todėl renkuosi veiksmus, kurie galėtų palengvinti sergančiųjų kasdienybę.

Ar sunku buvo susirasti bendraminčių, kurie padėtų šią idėją plėtoti ir įgyvendinti?

Iš pradžių, sunku prognozuoti kaip tokias idėjas pavyks įgyvendinti. Todėl svarbiausia – pasiryžti ir nebijoti sunkumų. Vis daugiau žmonių sužino apie šį turnyrą ir sulaukiame vis didesnio susidomėjimo. Jaučiu didžiulį žmonių geranoriškumą ir palaikymą, o tai didžiulis užtaisas motyvacijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek praeitais metais buvo dalyvavusių šiame turnyre? Galbūt, šiais metais jų bus daugiau?

Praeitais metais sulaukėme beveik šimto dalyvių. Įkvėpti teigiamų atsiliepų ir emocijų, šiais metais dar labiau stengėmės, jog viskas būtų sklandu ir įdomu ne tik žaidžiantiems, bet ir atėjusiems palaikyti.

Teko girdėti, kad šiame turnyre dalyvauja ir kitų sporto šakų sportininkai. Kokie jų įspūdžiai ir kaip jiems sekasi ši sporto šaka?

Čia dalyvauja ne tik sportininkai bet ir aktoriai, dizaineriai, žurnalistai, lenktynininkai, kas tik nori! Keletas entuziastų atvyks net iš Anglijos ir Olandijos. Daugelis pabandę badmintoną, paprastai juo labai susidomi. Po praeitų metų turnyro buvo nemažai žmonių, kurie pradėjo jį žaisti reguliariai.

REKLAMA

Mano draugai krepšininkai galvojo, jog tai labai lengvas sportas. Pabandę įsitikino, jog nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti.

Ar čia gali dalyvauti tik badmintono vilkai, o gal išbandyti jėgas galės ir mėgėjai?

Šis renginys skirtas visiems! Todėl dalyviai skirstomi į tris grupes: pradedančiųjų, pažengusiųjų ir žinomų žmonių. Tačiau, visi supranta, kad šiame renginyje svarbiausia ne laimėti, o dalyvauti, bendrauti, pasidžiaugti vieni kitais ir padėti vaikams.

Galbūt, jau žinai, kas šiais metais atvyks ir varžysis šiame turnyre?

Šiais metais sulauksime neįprastai daug žinomių žmonių: Benedikto Vanago, Virgilijaus Aleknos, Edmundo Jakilaičio, Jono Nainio, Martyno Starkaus, Giedriaus Savicko, Stepono Babrausko ir dar daug kitų. Čia tik labai maža dalis norinčiųjų dalyvauti. Nenoriu išduoti visų paslapčių. Iš tiesų, laukiame kiekvieno, kas tik nori ir gali, nes svarbiausia – vienybė siekiant bendro tikslo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų