REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę 32 metų gimtadienį atšventusi pajėgiausia Lietuvos BMX dviratininkė Vilma Rimšaitė už Atlanto baigia kloti pamatus naujam sezonui. „Oras ir sąlygos treniruotis šiais metais čia idealios. Mažai lyja, šilta, geros trasos, yra su kuo treniruotis“, - Balsas.lt iš Kalifornijos pasakojo olimpietė.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena gera žinia iš rėmėjų – „Crupi“ kompanijos – V. Rimšaitė gavo naują dviratį. „Šios kompanijos būstinė visai netoli treniruočių vietos. Aš važiuoju už Europos „Crupi“ komandą, bet visi dviračiai ir produkcija mūsų ekipai atkeliauja iš čia, tad nusprendžiau pasiimti dviratį tiesiai iš gamintojų, kad nereikėtų siųstis jo į Europą ir laukti, kol gausiu“, - aiškino dviratininkė.

REKLAMA

Kuo ypatingas dviratis? Anot sportininkės, jis skirtas ir varžyboms, ir treniruotėms: „Gaunam tik vieną dviratį į sezoną iš rėmėjų, tad neturiu prabangos turėti atskirą dviratį treniruotėms ir varžyboms.“

Dviratis pažymėtas V. Rimšaitės vardo lipdukais, tačiau tai nėra vardinis dviratis. Olimpietė susimąstė paklausta, kelintas tai dviratis jos karjeroje. „Sunku atsakyti. Jų būta tiek daug. Gal koks 15-as ar 20-as. Jei skaičiuosime ir kalnų, ir plento dviračius, tai būtų dar daugiau“, - juokėsi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek padėjo treniruotės už Atlanto? „Jaučiuosi neblogai, tikrai čia patobulėjau, - komentavo V. Rimšaitė. – Kamuoja trauma kairėje rankoje, jaučiu nuolat didelį skausmą, bet grįžus į Lietuvą ji netruks sugyti – viską sutvarkys nuskausminamųjų ir priešuždegiminių vaistų suleidimas į skaudamą vietą“.

Vilma teigė, kad Amerikoje šios procedūros nesiima, nes ji pernelyg sudėtinga ir per daug brangi. „Kadangi po savaitės grįžtu jau į Lietuvą, tai pakentėsiu“, - sakė ji.

Naujasis sezonas pajėgiausiai Lietuvos BMX dviratininkei prasidės kovo pabaigoje – pirmasis startas bus Prancūzijos taurės pirmas etapas Paryžiuje. „Dalyvausiu ten, nes nusprendžiau dar vieneriems metams pratęsti sutartį su prancūzų klubu „Pays De La Loire“. Jam atstovausiu jau penkti metai.“

Priminsime, kad V. Rimšaitė yra kandidatė į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Londono olimpinių žaidynių moterų mažųjų dviračių kroso (BMX) varžybose ji užėmė 13-ąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų