REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį finišavo vienas prestižiškiausių sportingo (stendinio šaudymo rungties) turnyrų pasaulyje – Dubajaus „Desert Shooting“ čempionatas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Po karšta Jungtinių Arabų Emyratų saule vykusiame turnyre, kurio prizinis fondas siekė 1 mln. JAV dolerių, kartu su geriausiais pasaulio šauliais sportingo rungtyje varžėsi ir penki sportininkai iš Lietuvos. Sėkmingiausiai turnyre pasirodė Virgilijus Grybė, užėmęs 145 vietą tarp 662 geriausių pasaulio šaulių vyrų. Iš viso V. Grybė, kuris taip pat yra Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijos prezidentas, čempionato metu surinko 130 taškų.

REKLAMA

Čempionate taip pat dalyvavo Ramūnas Ralys, kuris surinko 115 taškų ir liko 271-asis, Jonas Pakalniškis, kuris su 102 taškais liko 374-asis, Vidūnas Mekšrūnas, kuris su 89 taškais užėmė 488 vietą, ir Jonas Silvestravičius, kuris su 64 taškais užėmė 604 vietą. Į Lietuvą grįžęs federacijos prezidentas sakė, jog tikėjosi geresnių rezultatų, tačiau to pasiekti sutrukdė trečią dieną dalyvius užklupusi smėlio audra.

„Gamtos išdaigos apsunkino šaudymo sąlygas, todėl buvo sunku gerai pasirodyti, bet tiek savo, tiek sportininkų pasirodymą vertinu teigiamai. Lietuvoje sportingas vis dar žengia pirmuosius žingsnius, ir mūsų komandą sudarė mėgėjai, tačiau atidavėme visas jėgas. Buvo labai naudinga iš arti išvysti didžiausias pasaulio šaudymo žvaigždes, sukaupti vertingą patirtį ir pasisemti jėgų. Stengsimės treniruotis dar atkakliau, kad kitąmet kiltume aukštyn“, – sako V. Grybė.

REKLAMA
REKLAMA

Dubajuje vykusiame čempionate triumfavo amerikietis Derrickas Meinas, surinkęs 169 taškus varžybų metu ir 20 taškų finale. Antrą ir trečią vietas taip pat užėmė amerikiečiai – Williamas Mcguire‘as ir Joey Boltonas. 75 geriausiai varžybose pasirodę vyrai ir 40 geriausiai pasirodžiusių moterų dalinosi 1 mln. dolerių prizinį fondą, taip pat kaip prizai kasdien už įvairius pasiekimus buvo dalinami automobiliai ir kitos vertingos dovanos.

Antrus metus organizuojamas „Desert Shooting“ čempionatas yra brangiausias sportingo renginys pasaulyje, į jį susirenka geriausi pasaulio šaudymo meistrai. Čempionato organizacinio komiteto pirmininkas bei pirmojo Jungtinių Arabų Emyratų olimpinio medalio laimėtojas šaudymo rungtyje šeichas Hamdanas Bin Mohammadas Bin Rashidas Al Maktoumas teigė, kad pagrindinis čempionato tikslas – populiarinti šaudymą tarp paprastų žmonių ir kviesti jaunimą jungtis prie šios veiklos. Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija įkurta 2005 m. balandžio 15 d.

Federacijai priklauso apie 90 narių, veiklą ji vykdo visoje Lietuvoje. Šiuo metu federacija daugiausiai dirba populiarindama sportingo ir Compak sportingo rungtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų