REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijampolės „Sūduvos“ aukštaūgė Iveta Šalkauskė Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) surengė du įspūdingus pasirodymus vieną po kito.

REKLAMA
REKLAMA

25-ajame ture krepšininkė surinko 41 naudingumo balą, o praėjusio antradienio mače su Kauno rajono „Hoptrans-Sirenomis“ – net 49. Taip ji pagerino šio sezono rekordą ir du turus iš eilės tapo naudingiausia krepšininke.

REKLAMA

Per pastarąsias dvejas rungtynes 65 taškus pelniusi ir 18 kamuolių sugriebusi krepšininkė padėjo „Sūduvai“ po pratęsimo palaužti Klaipėdos „Fortūną“ (93:92) ir laimėti svečiuose (78:73) prieš ‚Hoptrans-Sirenas“, nors ilgą laiką LMKL vicečempionės atsilikinėjo.

Interviu LMKL.lt I.Šalkauskė teigė, kad jos sportinė forma visą sezoną yra panašaus lygio, todėl pastarieji pasirodymai yra didelis komandos draugių nuopelnas. Pasak krepšininkės, jai labai įdomu išbandyti, ar gali sužaisti ir dar geriau.

REKLAMA
REKLAMA

– Kas lėmė pergalę prieš Kauno rajono klubą?

– Nepasidavėme, nors žaidėme banguotai – pasivydavome varžoves ir tuomet vėl leisdavome atitrūkti. Atkaklumas ir užsispyrimas leido palaužti „Hoptrans-Sirenas“.

– Įspūdingą žaidimą lėmė pagerėjusi sportinė forma?

– Aš visą sezoną esu tokios pačios sportinės formos, bet buvo kiti faktoriai, kurie man asmeniškai daro įtaką. Daugiau psichologiniai dalykai čia. Žmogus negali apriboti savo galimybių arba sakyti, jog jis jau pavargo. Tiesiog reikia dirbti ir netaupyti savęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Nesitaupote atkrintamosioms, nors jos startuos labai greitai?

– Aš jaučiau, kad pastarosios dvejos rungtynės tokios, kur mums labai reikalingos pergalės. Daug ir nuo komandos priklauso, nes čia ne bėgimo takelis – pats už save negali žaisti. Čia komandos draugių nuopelnas, kaip jos sugebėjo išnaudoti galimybę.

– Turite tikslą surinkti ir dar daugiau naudingumo balų?

– Norisi pasižiūrėti, kur tas limitas, kur tos ribos. Galbūt galima surinkti daugiau nei 50 naudingumo balų. Manau, kad tai yra įmanoma, bet neturiu tokio užsibrėžto tikslo. Mano tikslai – komandiniai, o asmeninių tikslų net nėra, jie neegzistuoja.

REKLAMA

– „Sūduva“ užsitikrino antrąją vietą ir kelialapį į pusfinalį. Galbūt yra varžovės, kurių norėtumėte šiame etape?

– Didelės reikšmės man neteikia tai, kas mūsų lauks pusfinalyje. Man svarbiausia – laimėti auksą. Bus įdomu, nes visos komandos nori. Bus dar įdomiau nei pernai. Žvelgiant iš Europos pusės, nes daug metų rungtyniavau užsienyje, galiu pasakyti, jog tikrai pagerėjo moterų krepšinio kokybė, matomas ryškus žaidėjų tobulėjimas. Keičiasi geriausių krepšininkių penketukai ir tai yra gerai, nes jaunimas nori, o ne tie patys žmonės vis tarp geriausių.

REKLAMA

– Ar vasarą galima tikėtis jus išvysti Lietuvos moterų rinktinėje?

– Kol skambučio negavau, tol nieko negaliu pasakyti. Dabar vyksta sezonas, visi susitelkę ties savo komandomis ir blaškytis dar anksti. Prieš dvejus metus buvau rinktinėje, bet pernai nepakvietė. Nemanau, kad ir šiemet sulauksiu kvietimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų