REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusiais metais buvo aktyviai diskutuojama apie vieną iš „Android 5.0 Lollipop“ naujovių – duomenų šifravimo sistemą. Nors ją buvo galima naudoti ir ankstesnėse versijose, tačiau būtent „Android 5.0“ šifravimas turėjo būti aktyvuotas pagal nutylėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar pasirodo vis daugiau „Android 5.0“ mobilių įrenginių, kuriuose duomenų šifravimas išjungtas. Tarp 2014 m. rugsėjo, kai buvo anonsuotas nauja „Android“ versija, ir sausio mėnesio, kai buvo publikuoti sisteminiai reikalavimai, „Google“ nusprendė pakeisti savo poziciją šiuo klausimu.

REKLAMA

Iš pradžių „Android 5.0“ pasirodė etaloniniuose „Google“ įrenginiuose „Nexus 6“ ir „Nexus 9“, čia šifravimas buvo įjungtas pagal nutylėjimą. Tačiau telefonuose ir planšetėse, kurie būdavo atnaujinami, šifravimas nebūdavo įjungiamas.

Kadangi senesnes „Android“ versijas turintys telefonai ir planšetės buvo kuriami, neatsižvelgiant į „Android 5.0“ reikalavimus, šifravimo aktyvavimas galėjo sumažinti spartą, o daugelis vartotojų negalėtų rasti kritusio produktyvumo priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA

Šifravimas išjungtas neseniai anonsuotame antros kartos „Motorola Moto E“, taip pat ir „Samsung“ flagmanuose „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“ – juose šifravimą galima įjungti savarankiškai.

Panašu, kad „Google“ apsisprendė atšaukti iš anksto numatytą reikalavimą dėl vienos priežasties – šifravimas smarkia sumažindavo spartą ne tik senuose, bet ir naujuose įrenginiuose. Ekspertai jau buvo pastebėję, kad dėl to kenčia ir naujasis „Nexus 6“, kuris su įjungta šifravimo sistema kai kada veikdavo lėčiau, nei „Nexus 5“.

Tikėtina, kad ateityje nauji išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai turės daug spartesnę „Flash“ atmintį, failų sistemą ir procesorius su aparatiniais šifravimo ir dešifravimo blokais. Tai leistų problemą išspręsti iš esmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų