REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
„KOK WORLD GP 2015” turnyro pristatymas (N. Gliaudelio nuotr.)
19

Kovo 14 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje susikaus stipriausi kovotojai iš viso pasaulio. Turnyrą praleisti turės vienas pajėgiausių Lietuvos kovotojų Tadas Jonkus – trečiadienį per treniruotę jis nusitraukė čiurnos raiščius. Jį pakeis iš varžybų Anglijoje neseniai grįžęs Ernestas Dapkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausias šio turnyro akcentas – „KOK World GP“ ketverto turnyras, jame Lietuvai atstovaus Sergejus Maslobojevas, – pasakojo Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis. – Tikimės, kad finale išvysime puikią kovą su Sergejumi.“

REKLAMA

Pagal ketverto turnyro formatą S. Maslobojevui pravarde Kuvalda teks grumtis dukart, jei pirmoje dvikovoje su lenku Krispinu Kalski jam pavyks pasiekti pergalę. „Kuo daugiau kovų, tuo pavojingiau. Būna tai, kad pasibaigus pirmai kovai pajunti, kad šonkaulis lūžęs, arba kaip mano buvo koja sužeista ir antroje kovoje varžovui užteko itk priliesti ir supratau, kad nepastovėsiu, nors galėjau jį sudoroti“, - komentavo pats S. Maslobojevas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, visada yra rizika, bet ir nauja patirtis: „Tenka daug protingiau kovoti, neiti „va bank“, o atsargiau, taktiškiau. Tik į naudą. Pergalė labai svarbi, bet labiau kovoju dėl patirties. Kad išeičiau į dar aukštesnį lygį. Koks aukštesnis lygis? Galvoju apie sunkiasvorius“.

Kuvalda pasakojo, kad ruoštis turnyrui pradėjo pavėluotai. „Tuo metu ruošiausi televizijos projektui „Šuolis“ ir treniruotis pradėjau tik atlikęs tame šou savo vaidmenį, – kalbėjo S. Maslobojevas. – Kalbant apie turnyrą, nenugalimų varžovų nėra. Tą patį galiu pasakyti apie save. Būsime gerai pasirengę fiziškai. Jei psichologija nepaves, tikrai nenuvilsiu nei gerbėjų, nei visos Lietuvos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovotojo treneris Andrius Šipaila atskleidė, kad buvo piktas dėl to televizijos šou „Šuolis“: „Sutrukdė. Ten dirbo skirtingi raumenys, teko laikinai nutraukti treniruotės ir pradėjau jau vėliau. Na, bet šiuo metu Sergejaus forma puiki, padeda tas žemaitiškas užsispyrimas“.

Vilniuje organizuojamas pirmasis „KOK World GP“ turnyras. Jo nugalėtojas dėl pasaulio čempiono vardo susitiks su kito tokio ketverto nugalėtoju. Antrasis turnyras vyks rugsėjo mėnesį Bulgarijoje.

Kalbant apie kitas turnyro kovas – kovos menų gerbėjai ringe nepamatys Tado Jonkaus. Trečiadienį treniruotėje statydamas koją atgal jis gavo traumą. Kaip vėliau paaiškėjo kovotojas nusitraukė čiurnos raiščius, koja gipse. Organizatoriai surado jam pamainą – Ernestą Dapkų.

REKLAMA

„Savo varžovo nelabai žinau, neteko studijuoti, stengsiuosi pasirodyti gerai ir tinkamai pakeisti Tadą“, - kalbėjo E. Dapkus. Anot D. Simanaičio, tai lygiaverčiai kovotojai, tad tikimąsi tokios pat įdomios kovos.

Po pusantrų metų pertraukos vėl į ringą kops Matas Stebuliauskas, neseniai grįžęs iš kelionių po Filipinus ir Tailandą. „Pertrauka dėl to, kad turėjau traumą – spaudė kaklo slankstelis. Pusę metų visai nesportavau, po to pradėjau. Dabar galiu visa jėga treniruotis, – pasakojo Matas. – Kovosu su dar nepralaimėjusiu airiu. Jis gerai „dirba“ stovėdamas, o dar geriau – parteryje. Todėl daugiau gilinau žinias kaip kovoti parteryje. Priešininkai verti vienas kito“.

REKLAMA

Henrikas Vikšraitis kovos su pavojingu varžovu – KOK GP čempionu lenku Mateuszu Kopiecu. Lietuvis pripažino, kad laukia labai sunku kova. Paklaustas, ar jokio ritualo neatliks su užauginta barzda jis nusijuokė: „Kitą savaitę tikiuosi užaugs ilgesnė. Būsiu tikras spartietis“.

Ar negalėtų D. Simanaitis išskirti pavojingiausius varžovus? „Į šį turnyrą nepatenka paprastas kovotojas. Kiekvienas kažkuo nusipelnęs ir išskirti sudėtinga. Lietuviai gąsdina pasaulį aštriomis kovomis. Yra lietuvių, su kuriais užsieniečiai vengia kovoti. Rasti Sergejui priešininką itin sudėtinga. Reikia daug nuveikti – savo svorio kategorijoje patenka į trejetuką pačių stipriausiųjų“, - kalbėjo D. Simanaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovų sąrašas:

Chico Kcasi (Olandija) – Martynas Jasiūnas (Lietuva)

Valdemaras Kulda (Lietuva) – Rokas Karoblis (Lietuva)

Jordy Laretas (Olandija) – Herkus Lukošiūnas (Lietuva)

Vitalijus Melnikovas (Lietuva) – Karoblis Buslys (Lietuva)

Kyriakos Filippidis (Kipras) – Igoris Osininas (Lietuva)

Janis Ginters (Latvija) – Tomas Pakutinskas (Lietuva)

Ayo Daly (Airija) – Matas Stebuliauskas( Lietuva)

Kyrligas Stepanas (Moldova) – Martynas Knyzelis (Lietuva)

Patrickas Wixtedas (Airija) – Ignas Barysas (Lietuva)

Rodrico Ferreira (Brazilija) – Karolis Liukaitis (Lietuva)

Luke‘as Whelanas (Anglija) – Ernestas Dapkus (Lietuva)

Mateuszas Kopiecas (Lenkija) – Henrikas Vikšraitis (Lietuva)

KOK Word GP turnyras

Fabio Kwasi (Olandija) – Robertas Dorinas (Rumunija)

Krispinas Kalski (Lenkija) – Sergejus Maslobojevas (Lietuva)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų