REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rasa Juknevičienė: Aliaksandras Lukašenka yra didelėje bėdoje

Žinių radijas

 Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka jau dabar susiduria su didelėmis problemomis, nes šalis tapo visiškai priklausoma nuo Rusijos. Tai Žinių radijui ketvirtadienį sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime atstovė Rasa Juknevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

 „Jis (A. Lukašenka, – red. past.) yra labai didelėje bėdoje. Per šį laiką, kai atsisakė sukti į Vakarus – atsidaryti, atsiverti, kurti rinkos ekonomiką, jis tapo visiškai priklausomas nuo Rusijos ekonomikos. Bet kokia krizė – ne vien politinė, ekonominė – ten yra didelė bėda ir laukia didelės bėdos“, – laidoje „Greiti pietūs“ kalbėjo R. Juknevičienė.

REKLAMA

 Antra problema, kurią išskiria R. Juknevičienė, yra ta, kad A. Lukašenka leido integruoti savo ginkluotąsias pajėgas į Rusijos Federacijos ginkluotąsias pajėgas.

 „Putinui visomis prasmėmis labai reikalinga Baltarusija. Griūva ta jo „Russkij Mir“ su Ukraina, griūva jo Eurazijos projektas, jeigu be Ukrainos. Buvo trys svarbiausios ašys: Ukraina, Baltarusija ir Rusija. Tai Baltarusija išlieka, bet Lukašenka yra labai sudėtingoje situacijoje, nes jis supranta, kad yra visiška priklausomybė, ir suvokia grėsmes. Žinau ekspertų, kurie sako, kad po Ukrainos gali būti net ir Baltarusija, kur turbūt net ir mažiau pasipriešinimo iš visuomenės būtų sulaukta, kadangi ji pati yra dar labiau prorusiška“, – kalbėjo politikė.

 Visgi ji turi ir tam tikro optimizmo.

 „Baltarusija pirmą kartą istorijoje turi savo valstybę, tegu ir labai nekokybišką, nedemokratišką, bet vis dėl to tam tikro baltarusiško identiteto ten jau yra ir yra daugiau, negu buvo anksčiau“, – sakė ji.

 Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų