REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kodėl nacionalinė oro linijų bendrovė neapsimoka?

 www.ziniuradijas.lt

 

Premjerui Algirdui Butkevičiui nurodžius, kad jis iš esmės pritaria lietuviškos oro linijų bendrovės sukūrimui, Giedrius Drukteinis, dirbęs „Lietuvos avialinijose“, kai jos dar nebuvo bankrutavusios, Žinių radijui sakė, jog nacionalinis vežėjas valstybei neapsimoka.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Aviacijos verslas iš principo yra labai sudėtingas ir sunkus. Garsusis Ričardas Brandsonas kažkada yra pasakęs, kad jei nori tapti milijonieriumi aviacijos versle, iš pradžių turi turėti milijardą, o kaip simbolis jis, manau, yra visiškai nereikalingas“, – laidoje „Dienos klausimas“ sakė G. Drukteinis.

REKLAMA

 

Pasak jo, nacionalinis vežėjas gali būti naudingas politiniais tikslais, kad būtų organizuojamos tam tikros skraidymo kryptys, tačiau ekonominės logikos dėsniai tokiu atveju esą neveikia.

 

„Kai pagalvoji, kodėl aš, kaip mokesčių mokėtojas, turiu apmokėti kažkieno įgeidį skraidyti į Romą arba per Atlantą į Čikagą ar Singapūrą? Kodėl? Jei kas nori ten skraidyti, steikite savo privačią bendrovę ir skraidykite kiek tinkamas, bet neprašykite manęs, kad aš apmokėčiau tuos dalykus“, – sakė G. Drukteinis.

 

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų