REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Astrologė Violeta Liaugminienė antsvorio turintiems žmonėms pataria pamiršti visas dietas.

Astrologė Violeta Liaugminienė antsvorio turintiems žmonėms pataria pamiršti visas dietas.

REKLAMA

Pasak jos, salotų lapai tikrai nepadės, nes jie nesusiję su vidine žmogaus laime. Būtent pastaroji yra geriausias sporto klubas ir plastikos chirurgas.

REKLAMA
REKLAMA

Polinkį tukti atspindi gimimo horoskopas

„Sakyti, kad visi Dvyniai turės antsvorio, o Ožiaragiai – ne, būtų netikslu. Tačiau šiek tiek labiau linkę tukti Vandens ženklai, nes jie itin emocionalūs, o emocijos neigiamai veikia medžiagų apykaitą. Jaučių organizmas taip pat turi polinkį kaupti riebalus“, – sako astrologė.

REKLAMA

V. Liaugminienė pastebi, kad polinkį tukti atpindi gimimo horoskopas. „Jame matosi visos planetų padėtys: kurios buvo susijungusios, kurios tuo metu buvo stiprios, kurios silpnos. Pirmasis horoskopo būstas rodo, kaip žmogus atrodys po 30 metų. Todėl numatyti svorio problemas galima iš anksto, netgi vaikui. Viena mano mokinė stebėjosi, kad tuokiantis jos vyras buvo itin lieknas, o bėgant metams nutuko. Išanalizavusi sutuoktinio gimimo horoskopą suprato, kad antsvoris yra užkoduotas tam tikrų planetų padėčių. Asmeninis gimimo horoskopas rodo ir periodus, kada didesnė rizika nutukti, o kada palankus metas mesti svorį“, – aiškina ji.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak astrologės, jei dažnai sergate ar niekaip negalite atsikrayti kelių nereikalingų kilogramų, pirmiausia reikia pagalvoti apie tai, ar tuo gyvenimo keliu einate.

„Sveiko žmogaus kūnas turi būti harmoningas dvasiškai, emociškai ir psichologiškai. Ne veltui sakoma, kad fizinis kūnas – sielos namai. Jeigu siela nesutaria su pasauliu, kosmosu, tai atsispindi ir kūne. Todėl gydyti visų pirma reikia žmogaus sielą. Jeigu jis džiaugsis gyvenimu, jaus harmoniją su pasauliu ir savimi, nebus ir antsvorio problemų. Kiekviena asmens horoskope esanti planeta atsakinga už tam tikrą gyvenimo sritį. Jeigu kurios nors jų žmogus nerealizuoja, tuomet jis jaučiasi nelaimingas, pašlyja sveikata, didėja svoris ir panašiai. Taigi, jei dažnai sergate arba negalite atsikratyti antsvorio, visų pirma reikėtų įvertinti savo gyvenimą – gal einate ne tuo keliu?“, – aiškina ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svorį veikia Jupiteris, Venera ir Mėnulis

Astrologijoje, pabrėžia V. Liaugminienė, už nutukimą atsakingi Jupiteris, Venera ir Mėnulis. Jeigu kuri nors iš šių planetų žmogui gimstant buvo pažeista, tuomet padidėja rizika turėti antsvorio.

„Jupiterio paskirtis – suteikti žmogui džiaugsmo. Tai didžioji laimės planeta, kuri moko atrasti savo vietą pasaulyje. Jeigu žmogus užima kito asmens vietą, jis jaučiasi savęs nerealizavęs. O kai yra toje erdvėje, kurioje ir turėtų būti, jam sekasi. Tada jis sulaukia pripažinimo, sėkmės ir finansinio stabilumo. Jupiteris susijęs su autoritetu ir socialine žmogaus padėtimi. Jeigu šių dalykų žmogaus gyvenime trūksta arba yra per daug, toks asmuo pradeda tukti.

REKLAMA

Tačiau yra žmonių, kurių kaulai stambūs arba organizmas linkęs kaupti riebalus. Tai nėra silpno Jupiterio išraiška. „Jupiterio kompleksą“ turinčių žmonių svoris turėtų stabilizuotis tada, kai jie atras sritį, kuri teiks daugiausia džiaugsmo, kai jaus pagarbą sau ir aplinkiniams“ – tęsia astrologė.

Silpnas Jupiteris, pastebi ji, labiau būdingas vyrams ir tiems, kurie turi itin stiprų poreikį realizuoti save išoriniame pasaulyje, o silpna arba pažeista Venera – moterims.

„Ši planeta susijusi su meile, jausmais ir darna. Jos paskirtis – padėti sutarti su pasauliu, jausti grožį ir saiką, taip pat pamilti save bei savo kūną. Jeigu žmogui gimstant Veneros pozicija bus silpna, tuomet jam atrodys, kad jo niekas nemyli. Turinčios „Veneros kompleksą“ dailiosios lyties atstovės dažnai nori saldumynų, be to, nors spinta lūžte lūžta nuo gražių drabužių, joms atrodo, kad nė vienas jų nepuošia. Neharmoninga Venera neigiamai veikia ir asmeninius žmonių santykius. Moterys vis laukia savojo princo, bet juk princas gali atjoti tik pas princesę... Taigi, kol moteris nesijaus tikra princese, tol jai nepavyks sukurti darnių santykių su vyru“, – pastebi astrologė.

REKLAMA

O kokią įtaką turės gimimo akimirką buvęs silpnas Mėnulis?, klausiame V. Liaugminienės.

„Jeigu žmogui gimstant Mėnulis silpnas, jam bus sunkiau valdyti emocijas, be to, bus sunku atsiverti aplinkiniam pasauliui. Kuo Mėnulis harmoningesnis, tuo asmuo lengviau prisitaiko prie jį supančios aplinkos. Ši planeta moko atsikratyti rūpesčių, nuoskaudų, išlieti emocijas ir keistis jomis su aplinkiniais. Mėnulis taip pat susijęs su virškinimo sistema ir medžiagų apykaita, kuriai itin didelę įtaką daro emocijos. Jeigu žmogus pasiduoda blogai nuotaikai, jį apima stresas ir sutrinka virškinimas. Taigi, šiuo atveju nutukimas yra emocinio pobūdžio“, – aiškina astrologė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonėms, kurių gimimo horoskope Mėnulis yra pažeistas, ji pataria nesinervinti ir išmokti valdyti emocijas. „Juk už savo vidinį pasaulį esame atsakingi patys. Beje, Mėnulis susijęs ir su namais bei vaikyste. Daug kompleksų ir problemų mes atsinešame iš šeimos. Turintys antsvorio žmonės dažnai sako, kad visa jų šeima linkusi tukti“, – sako ji.

Sotus maistas laimės nepridės

Jeigu antsvorio turintis žmogus atras mėgstamą veiklą, jausis laimingas, bet vis tiek valgys riebų maistą, nesportuos, ar svoris savaime ims kristi?, klausiame astrologės.

REKLAMA

„Keičiantis gyvenimui, keičiasi ir režimas, įpročiai. Žmogus tiesiog nenorės tiek daug valgyti, nes jausis laimingas dirbdamas mėgstamą darbą ar bendraudamas su įdomiais žmonėmis. Tam, kad asmuo jaustųsi emociškai laimingas, nebūtina persivalgyti. Mes maitinamės ne tik maistu, bet ir emocijomis. Teigiamos emocijos suteikia itin daug energijos, nuo kurios netunkama. Turintiems antsvorio žmonėms patarčiau užsirašyti, kada valgo ir kodėl. Dauguma valgo tada, kai jaučiasi prastai...“, atsako V. Liaugminienė.

Astrologė skeptiškai vertina ir sulieknėti padedančias operacijas. Anot jos, antsvoris po jų ilgainiui sugrįžta dėl to, kad tikrosios priežastys operacijos metu nepašalinamos.

REKLAMA

„Riebalų nusiurbimas antsvorio problemą padeda išspręsti tik laikinai. Nemažai moterų ryžtasi šiai operacijai, bet bėgant laikui svoris sugrįžta. Taip yra dėl to, kad tikrosios antsvorio priežastys nebuvo išspręstos. Visų pirma, moterys turėtų mylėti save tokias, kokios yra, net turinčios šiek tiek antsvorio. Taip pat nereikia nuolat menkinti ir peikti save žiūrint į veidrodį, nes taip tik programuojame svorį toliau augti“, – aiškina ji.

Tad visų pirma, pataria V. Liaugminienė, reikia keisti požiūrį, gyvenimo filosofiją – net tiems, kurie serga anoreksija: „Maistas – gyvybinė energija, vadinasi, visai nevalgydami atsisakome paties gyvenimo. Kiek teko sutikti šia liga sergančių žmonių, pagrindinė priežastis dažniausiai buvo nenoras gyventi. O analizuodami anoreksija ir kitais valgymo sutrikimais sergančių žmonių karminę situaciją pamatysime, kad praėjusiuose gyvenimuose jie buvo linkę į savižudybę ar net jai ryžęsi. Todėl anoreksija sergantiems žmonėms visų pirma reikėtų keisti savo gyvenimo filosofiją. Žinoma, tai nėra lengva. Paprastai nenoro gyventi programa glūdi giliai pasąmonėje, todėl reikia įdėti daug pastangų norint gyventi kitaip“.

Daugiau informacijos uranija.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų