REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stebint vykstantį rinkimų maratoną tenka fiksuoti per daug aktyvų teisėsaugos institucijų dalyvavimą vienais atvejais ir visišką neveiklumą – kitais. Susidaro toks įspūdis, kad tos institucijos vienų partijų nemėgsta, o kitas globoja. Prie pastarųjų priskirčiau, pirmiausia, Liberalų sąjūdį (toliau – liberalai). Dar per išankstinį balsavimą paaiškėjo, pabrėžiu, organizuota ir gana stambiu mastu vykdyta balsų pirkimo praktika Trakų rajone. Iš visko sprendžiant, ten veikė ištisas balsų pirkimo šios partijos naudai tinklas. Vadinasi, buvo žmonės, kurie vadovavo šiai veiklai. Ir kas be pačių liberalų tai galėjo daryti? Kokio lygio tie liberalų organizatoriai, geriausiai galėtų atsakyti liberalų rinkimų štabas ir liberalų lyderis Eligijus Masiulis. Ir atsakyti jis ir jo rinkimų štabas turėtų ne tik Vyriausiajai rinkimų komisijai, bet ir teisėsaugos institucijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoj to, vyksta imitaciniai žaidimai. Liberalai prašo anuliuoti rinkimų rezultatus Trakų rajone. Matyt, reikia juos anuliuoti, nes savo prašymu liberalai pripažįsta nusikaltimo mastą. Kadangi mastai dideli, turi būti pradėta rimta teisinė procedūra, kur atsakovais galėtų būti ne tik minėto tinklo dalyviai, bet ir liberalų partijos rinkimų štabas bei partijos vadovybė su Eligijumi Masiuliu priešakyje.

REKLAMA

Turiu informacijos, jog panaši praktika buvo taikoma ir Širvintų rajone ir kad pastarojo atvejo tyrimą bandoma užblokuoti. Teisėsauga ir Vyriausioji trinkimų komisija turėtų viešai paaiškinti, kas iš tiesų vyko Širvintų rajone. Mūsų teisinė sistema turi įrodyti, kad ji pajėgi susidoroti su šiuo uždaviniu. O gal ji lauks politinės komandos „iš viršaus“? Įdomu bus stebėti, kaip šioje situacijoje elgsis kitos politinės jėgos. Ar jos taikstysis su šiais, galimai, grubiais teisės pažeidimais ir su bandymais juos nuslėpti nuo visuomenės?

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų