REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį, kovo 5-ąją, Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnams, vykdžiusiems specialiąją užduotį Vilniuje, teko susigrumti su aršiu vairuotoju.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo dienos pabaigoje (17.30 val.) Žvėryne, Stumbrų gatvėje, pareigūnai pastebėjo iš statybų teritorijos išvažiuojantį automobilį „Renault Megane“. Nepaisant nepalankių oro sąlygų, automobilio langas buvo atidarytas, o vairuotojas atrodė akivaizdžiai neblaivus. Pravažiavęs pro patrulių automobilį, už pusšimčio metrų Stirnų gatvėje automobilis sustojo ir vairuotojas skubiai išlipo iš automobilio. Policininkai, nedelsdami, priėjo prie išlipusio vairuotojo. 44 metų vyrui pareigūnų dėmesys nepatiko, jis pradėjo reikšti nepasitenkinimą patikrinimu, o išgirdęs prašymą pasitikrinti blaivumą, pareiškė, kad jis niekur nevažiavo, o automobilis jau seniausiai stovėjo šioje stovėjimo vietoje. Vilnietis atkakliai neigė vairavęs automobilį ir pasitikrinti blaivumą griežtai atsisakė.

REKLAMA

Tačiau nekoordinuoti judesiai ir stiprus alkoholio kvapas leido pareigūnams suabejoti vyro blaivumu. Kai pareigūnai paaiškino, kad vairuotojo atsisakymas pasitikrinti girtumą yra prilyginamas sunkiam girtumo laipsniui, o vairuoti toliau nebebus galima, vyriškis pratrūko keiksmažodžiais ir necenzūriniais žodžiais. Paprašytas nusiraminti, jis sureagavo dar agresyviau, pastūmė pareigūną ir bandė bėgti. Policininkas sulaikė vairuotoją už rankos, tačiau šis, stumdydamasis, bandė ištrūkti ir aktyviai priešintis. Pareigūnams nieko kito neliko, kaip surakinti nedrausmingą vairuotoją antrankiais ir pristatyti į policijos komisariatą.

Agresyviam vairuotojui gresia rimti nemalonumai – toks elgesys užtraukia baudą iki aštuonių šimtų šešiasdešimt aštuonių eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų