REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos vienybė Rusijos atžvilgiu yra svarbi, bet ji turi pasireikšti sutarimu dėl konkrečių veiksmų. Tai penktadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, nuvykęs į ES ministrų susitikimą Rygoje.

Lietuvos ministro vertinimu, ES kol kas nesiėmė pakankamų priemonių krizei Ukrainoje išspręsti, kur Rusijos remiami separatistai kovoja su vyriausybės pajėgomis.

Vienybė yra labai geras žodis, visi yra už vienybę, bet vienybė nedaryti nieko – ne man. Man tai nepatinka. Turime vieningai ką nors  daryti“, – žurnalistams Rygoje sakė ministras.

Paklaustas, ar ES šalys artimiausiu metu sutars iki metų pabaigos pratęsti ekonomines sankcijas Rusijai, L. Linkevičius atsakė: „Tikiuosi. Tai mažiausia, ką galime padaryti.“ L. Linkevičiaus teigimu, Vakarai taip pat turėtų vieningai tęsti Rusijos izoliaciją.

Rygoje susitikę ES užsienio reikalų ministrai aptaria situaciją Ukrainoje, bet konkrečių sprendimų susitikime nesitikima. Latvija šiuo metu pirmininkauja ES Tarybai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų