REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien – paskutinė dvi savaites trukusios imtynių treniruočių stovyklos Vengrijoje diena. Nuo vasario aštuoni šalies rinktinės nariai plušėjo 70 kilometrų nuo Budapešto nutolusiame Tatos olimpiniame treniruočių centre. Vengrijoje nebuvo olimpiečio Aleksandro Kazakevičiaus, kuris, likus savaitei iki išvykos, patyrė kojos traumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Sąlygos geros, maistas – taip pat. Treniruotes žudančios, bet mūsiškiai nepasidavė, – juokiasi rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis, kalbėdamas apie pasiruošimą Vengrijoje. – Kol kas visi dar gyvi. Stovyklai įpusėjus, kažkoks virusas vaikštinėjo. Daug kas susirgo. Pas mus Mantas Knystautas ir Mindaugas Mizgaitis sunegalavo. Matyt, vienas nuo kito dalijosi, bet lyg ir išsikapstė.“

REKLAMA

– Stovyklos Tatoje organizatoriai sugebėdavo privilioti nemažai atletų. Ar šiemet nepritrūko treniruočių partnerių?

– Atvyko labai daug komandų – taigi stovykla patenkino mūsų lūkesčius. Dalyvavo 120 imtynininkų iš 18 valstybių. Senokai tokiame spiečiuje teko būti. Pratybų tempas ir intensyvumas nevaikiški. Atletai vakarais vos kojas pavelka. Tokia tikslo kaina. Reikia kentėti. Rio ne už kalnų, o atranka jau visai šalia, liko vos pusmetis iki pasaulio čempionato Las Vegase. Daug ką pasako sunkiasvorių treniruočių vaizdo medžiaga – tereikia pažiūrėti pirmas treniruočių akimirkas ir 15 paskutinių sekundžių (šypsosi).

REKLAMA
REKLAMA

– Ką kitų valstybių treneriai delegavo? Rezervines sudėtis ar garsesnes pavardes?

– Kad mažai negarsių atletų buvo, nes visos komandos atvežė pirmus numerius. Kiekvienoje svorio kategorijoje buvo daug Europos ir pasaulio čempionatų medalininkų. Visi šnekėjo, kad naikins parterį, todėl vakarais treneriai prie arbatos puodelio strateguoja ir prognozuoja ateitį. Vertinimai įvairūs. Kas silpnesni parteryje (USA) – sako, kad UWW teisingu keliu eina, kas stipriau jaučiasi pirmame aukšte (KAZ, POL, HUN), liūdnai linguoja galvomis ir teigia, kad nieko gero ir iš viso bus netvarka su teisėjavimu. Šeštadienį prasideda Vengrijos „Grand Prix“. Ten bus taikomos visos naujovės, taip pat ir atsisakyta kovų parteryje – taigi ir pažiūrėsim.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar bus taikomos naujovės Europos U23 čempionate, kuris vyks Lenkijoje kovo pabaigoje?

– Ir U23 bus be parterio, – tai mane nelabai džiugina, nes mūsiškiai parteryje tvirtai jaučiasi. Todėl vykstant treniruotėms teko keisti pasiruošimo planus.

– Kokios sudėties Lietuvos rinktinė dalyvaus Vengrijos „Grand Prix“ turnyre?

– Planavome, kad kovos keturi atletai, tačiau A. Kazakevičiaus trauma pakoregavo delegacijos sudėtį. Sombathėjuje dėl nugalėtojo titulo svorio kategorijose grumsis broliai Edgaras (66 kg) bei Valdemaras (75 kg) Venckaičiai ir sunkiasvoris Mindaugas Mizgaitis (130 kg). Beje, ant imtynių kilimo matysime dar vieną Lietuvos atstovą – varžyboms teisėjauti pakviestas tarptautinės kategorijos teisėjas Vilius Adomaitis.

Na, o namo po varginančių „atostogų“ grįžta Laimutis Adomaitis, Romas Fridrikas, Julius Matuzevičus, Vilius Laurinaitis, Mantas Knystautas, treneris Ruslanas Vartanovas ir kineziterapeutas Marius Matulionis.

Valdas Malinauskas www.imtynes.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų