REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitės pradžia išminuotojams buvo „derlinga“ – pasienyje su Rusija teko neutralizuoti dvi aviacines bombas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Plaušvarių kaime (Pagėgių sav., netoli Panemunės) po geležinkelio, vedančio į Rusiją, tiltu rastos dvi aviacinės bombos su 240 kilogramų sprogstamosios medžiagos. Išminuotojai sprogmenis neutralizavo per septynias valandas.

REKLAMA

Apie po tiltu aptiktą sprogmenį ir įvedamą apsaugos planą „Skydas“ ugniagesiams apie 11 valandą pranešė policija. Prie radinio iki atvyks išminuotojai budėjo Pagėgių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) pareigūnai.

Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos specialistai nustatė, kad po geležinkelio tiltu ties Panemunės kaimu rastos dvi po 250 kilogramų sveriančios Antrojo pasaulinio karo nesprogusios vokiškos aviacinės bombos SC-250. Jose buvo apie 240 kilogramų sprogstamosios medžiagos.

REKLAMA
REKLAMA

Išminuotojų teigimu, ši operacija buvo sudėtinga dėl didelio sprogmenų kalibro: sprogimo atveju skeveldrų išsimėtymo spindulys galėjo siekti daugiau kaip kilometrą. O sprogmenys aptikti pasienyje su Rusija.

Pagėgių ugniagesiai gelbėtojai išminuotojus su pavojingu kroviniu nulydėjo į smėlio karjerą, kur sprogmenys ir buvo sunaikinti. Sprogmenų neutralizavimo operacija sėkmingai užbaigta apie 18 val.

Pagėgių PGT viršininkas Alvydas Mikašauskas sako, kad tokių ar panašių sprogmenų pasienyje gali būti ir daugiau. Todėl išminuotojai kreipiasi į gyventojus ir prašo radus sprogmenų elgtis atsakingai: įspėti aplinkinius ir paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 bei pranešti tikslią sprogmens radimo vietą. Operatyviai atvykę specialistai sprogmenis neutralizuos pačiu saugiausiu būdu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų