REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ Naujas posūkis didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlusios Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijos galimo lėšų iššvaistymo byloje. Prieš kelerius metus šioje istorijoje sukčiavimu didelės vertės turtu įtarta šios mokyklos buhalterė. Praėjusią savaitę nuspręsta, kad kaltę turi prisiimti ir mokyklos direktorius Vidas Misiūnas – jam pareikšti oficialūs įtarimai. Rajono vadovai apie mokymo įstaigos vadovui pareikštus įtarimus teigia sužinoję iš žiniasklaidos.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimo mastas nustebino

Ilgametė mokyklos buhalterė Ona Žukauskienė Martyno Mažvydo progimnazijoje nebedirba – moteris buvo atleista prasidėjus ikiteisminiam tyrimui. Šimtatūkstantinių lėšų trūkumą mokykloje 2013 metų pradžioje užfiksavo savivaldybės auditoriai.

REKLAMA

Rajono Kontrolės ir audito tarnybos vadovė Kostė Čiapienė tuomet kalbėjo, kad auditas šioje ugdymo įstaigoje buvo numatytas dar 2011 metais. Tad mokyklos administracija apie būsimą patikrinimą žinojo. Todėl tikrintojus rasti pažeidimai nustebino dar labiau. Mokyklos vadovybė, kontrolierės nuomone, turėjo žinoti, į ką tikrintojai kreipia didžiausią dėmesį – mokinio krepšelio ir savivaldybės asignavimo lėšų panaudojimą. Iškart buvo nustatyta, kad Martyno Mažvydo progimnazijoje prailgintos darbo dienos grupės auklėtojoms atlyginimas buvo mokamas iš mokinio krepšelio lėšų, o mokyklos buhalterė ir direktorius gavo nepagrįstai didesnius atlyginimus.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikdami nuodugnesnį tyrimą, kontrolieriai aptiko neatitikimų ir lėšų pervedimuose bankui. Todėl dar nebaigę audito tikrintojai kreipėsi į vietos prokuratūrą – kilo įtarimų, kad buhalterinė apskaita šioje mokykloje buvo tvarkoma sąmoningai apgaulingai.

Tąsyk nustatyti trūkumai buvo rasti tikrinant tik 2011 metų veiklą. Prokuratūra nusprendė peržiūrėti 10 metų laikotarpio finansinius dokumentus, mat tiek laiko mokykloje privaloma juos saugoti. Atsižvelgus į bylos sudėtingumą ir galimo lėšų iššvaistymo mastą byla perduota Klaipėdos apygardos prokurorams.

Tyrimas gerokai pasistūmėjo

Tyrimą dėl sukčiavimo nuo pat jo pradžios kuruoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vida Skalauskienė. Kol kas apie tyrimo pabaigą pareigūnė nekalba, bet leidžia suprasti, kad jis jau persirito į antrąją pusę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų